Vepa Group yeni markası Sportsoul.com ile e-ticarette büyümek istiyor

Vepa Group yeni markası Sportsoul.com ile e-ticarette büyümek istiyor

Türkiye'nin perakende spor ürünü ithalatında en köklü şirketlerinden olan Vepa Group, e-ticarete verdiği önemi artırıyor. 1962 yılında kurulan şirket Sportsoul.com ile spor giyim alanındaki markalarını internete taşıyor.

Türkiye'de spor giyim ve kozmetik alanındaki 65 mağazayla bilinirliğe sahip olan Vepa Group, hali hazırda dünyaca ünlü spor ve kozmetik markalarının Türkiye dağıtıcısı konumunda. Daha önce Vepa Group markalarının satışını ShopVepa.com üzerinden gerçekleştiren şirket, 2014 yılı itibariyle spor perakende ve e-ticaret markası Sportsoul ile yeni bir yapılanmaya gitmiş.

sport soul spor e-ticaret vepa group

Yaklaşık 6 aydır aktif olan Sportsoul.com, aldığımız bilgiye göre şu anda yaklaşık 25 markadan 2 bin civarında ayakkabı, tekstil ve aksesuar ürünü satışa sunuyor. E-ticaret hacmi konusunda bir rakam paylaşmayan Vepa Group, Sportsoul.com şu anda günlük ortalama 10 bin ziyaretçi ve aylık 1.5 milyon ziyaretçi ağırlayacak büyüklüğe ulaştığını söyklüyor.

Sportsoul markasının yönetimini farklı bölümlerdeki 8 kişilik bir ekiple sürdüren köklü şirket, Vepa’62 gibi diğer markaları için de e-ticaret operasyonları sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde e-ticaret performansını geliştirmek isteyen şirketin fiziksel mağazalardaki başarısını dijitale aynı şekilde taşıması durumunda Türkiye e-ticaret pazarının hacmine de katkı yapacağını söyleyebiliriz.

Bu tür açılımların elbette sadece e-ticaret pazarına değil, paralelindeki dijital alanların büyümesine katkı sağlayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.