Microsoft, Minecraft'ın yapımcısı Mojang'ı 2,5 milyar dolara satın aldı

Microsoft, Minecraft'ın yapımcısı Mojang'ı 2,5 milyar dolara satın aldı

Microsoft, geçtiğimiz hafta gündeme gelen Mojang'ı satın alacağı yönündeki haberleri doğruladı. Şirket, bugün Minecraft'ın yapımcısı Mojang'ı 2,5 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın 2014 yılı sonunda kapatılması planlanıyor.

Microsoft'un açıklamasında CEO Satya Nadella, oyunların farklı platformlara yayılan en popüler aktivite olduğunu söylüyor. Anlaşmayla birlikte Microsoft, Minecraft'ın bugün var olduğu bütün platformlardan erişilebilir olmasını sağlamaya devam edecek. Yani satın almanın Microsoft'un çoklu platform stratejisiyle bağlantılı olduğunu, bu açıdan bir ürün uyumu sağlandığı söylenebilir.

Mojang tarafından yapılan açıklamada ise şirketin çalışanlarının bir kısmının Mojang'dan ayrılacağı belirtiliyor. Bunlar arasında şirketin üç kurucu ortağı Notch, Carl, ve Jakob da var. Habere göre grup yeni bir proje üzerinde çalışmaya başlıyor. Mojang'ın neden satıldığı sorusunun cevabı da, şirketin çoğunluk hissedarı olan Notch'un yeni projelerle ilgilenmek için Minecraft yükünden kurtulması gerektiği  şeklinde açıklanıyor.

Geçtiğimiz 2 yılda yalnızca XBox 360 üzerinden 2 milyar saat oynandığı belirtilen Mojang ekibinin kalanı da Microsoft Studios'a katılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.