Tailor Brands, geliştirdiği algoritmayla küçük işletmeler için marka tasarım çözümleri sunuyor

Tailor Brands, geliştirdiği algoritmayla küçük işletmeler için marka tasarım çözümleri sunuyor

Tailor Brands "bilgisayarınızı bir grafik tasarımcı haline getiren" algoritmasıyla bu alandaki en iddialı yeni girişimlerden biri olabilir. TechCrunch Disrupt San Francisco'de sahne alan girişim, küçük ve orta ölçekli şirketlerin marka, logo tasarımı gibi kurumsal kimlik çalışmalarına yüksek bütçeler ayıramaması sorununu adresliyor. Türkiye'de de sıklıkla karşılaştığımız bu problemi çözmek isteyen Tailor Brands, tek başına büyük bir tasarım ajansı gibi çalışıyor.

Tailor Brands'in bilgisayarınızın "binlerce tasarımcıyla birlikte çalışıyormuş gibi" davranmasını sağlayan algoritması 15 binden fazla tasarım kuralı kullanılarak geliştirilmiş. Bunlar arasında farklı fontların nasıl etkileşime geçtiğinden renk çemberlerinin temellerine kadar farklı veriler var. Markanızın endüstri, hedef kitlesi ve rakipleri gibi bilgileri baz alan Tailor Brands, buna göre stil biçimleri geliştiriyor. Girişimin bugün 5 binin üzerinden stil biçimine sahip olduğu belirtiliyor.

business_back

Bugün 350 bin tasarım seçeneği sunduğunu söyleyen girişim, talebe göre çalışıyor ve her markaya özel bir tasarım uyguluyor. Tel Aviv ve Brooklyn merkezli Tailor Brands fikri, şirketin bugünkü Baş Tasarımcısı ve kurucu ortağı Tom Lahat'ın 2013 yazında New York'un kırsallarındaki yolculuğu sırasında, adı duyulmamış küçük işletmelerin marka çalışmalarıyla ne kadar büyük bir sıçrama yapabileceğini fark etmesiyle doğmuş.

Piyasadaki en ucuz tasarım çözümünü sunma iddiasındaki Tailor Brands'in logo, kartvizit ve anteti içeren temel paketi 50 dolar. Daha ileri servisler içinse aylık üyelik modeliyle çalışıyor.

Henüz beta sürecinde olan Tailor Brands'i incelemek isterseniz burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.