Microsoft, Minecraft'ın yapımcısı Mojang'ı 2 milyar dolara satın alıyor

Microsoft, Minecraft'ın yapımcısı Mojang'ı 2 milyar dolara satın alıyor

Oyun severlerin yakından tanıdığı Minecraft'ın yapımcısı olan Mojang, Microsoft tarafından satın alınıyor. Önce The Wall Street Journal tarafından paylaşılan ve ardından farklı yayınlar tarafından doğrulanan habere göre, Microsoft ve Mojang bir süredir devam eden görüşmelerini 1-2 hafta gibi kısa bir süre içinde sonuçlandırabilir.

Konuya yakın kaynakların 4 yaşındaki Minecraft yapımcısı için 2 milyar doların üzerinde bir değerleme yapıldığını söylemesi, anlaşmanın Microsoft'un tarihindeki en büyük satın almalardan biri olabileceğini gösteriyor. 5 Eylül'de Minecraft'ın Xbox edisyonunu yayınlayan Mojang'ın kurucusu Marcus Persson'ın bu süreçte Microsoft'la geliştirdiği olumlu ilişkinin anlaşmada etkisi olduğu söyleniyor. Xbox yöneticisi Phil Spencer'ın Persson'la yakın arkadaş oldukları notlar arasında.

Oyun konsolları, bilgisayarlar ve mobil cihazlardan oynanabilen Minecraft, başta ABD olmak üzere dünyanın birçok yerinde en popüler ücretli uygulamalar arasında yer alıyor. Minecraft'ın geçtiğimiz Haziran ayı itibariyle 54 milyon satış rakamını geride bıraktığı belirtiliyor. Minecraft, PlayStation 3 ve Xbox oyunlarında ise en çok satan üç oyundan biri.

Microsoft'un Minecraft'ı satın alması durumunda oyunun daha fazla kişiye ulaşması muhtemel, bununla birlikte Microsoft halihazırda lisans anlaşmalarıyla da gelir yaratmaya başlayan şirketin bu açılımlarını da destekleyebilir. Microsoft, Minecraft gibi bir ürünün, tıpkı Office'te yaptığı gibi, farklı platformlarda da yer almasını istiyor. Yani Microsoft'un Minecraft'i satın almak ve onu Windows ekosistemiyle sınırlamak gibi bir planı yok.

Microsoft'un Minecraft'e ilgisi, son dönemde Amazon'un Twitch satın almasında gördüğümüz gibi, oyun endüstrisinin teknoloji devleri için gittikçe daha önemli ve hatta ana bir iş haline geldiğini gösteriyor.

Şirketler tarafından konuyla ilgili bir açıklama gelmedi ancak anlaşmanın yakın zamanda resmen duyurulması bekleniyor. Güncellemeleri aktarıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.