E-postalarınızı mesajlaşma alışkanlıklarıyla yönetmenizi sağlayan uygulama: MailTime

E-postalarınızı mesajlaşma alışkanlıklarıyla yönetmenizi sağlayan uygulama: MailTime

Gün geçmiyor ki yeni bir e-posta okuma uygulamasıyla daha karşılaşmayalım. :) Bu yazımızın konuğu olan MailTime, TechCrunch'ın Disrupt SF 2014 etkinliğinde lansmanını gerçekleştirdi.

1980'lerden beri insanların e-posta okuma ve gönderme alışkanlıklarını değiştirmediğine vurgu yapan MailTime CEO'su Heatherm Huang, günümüzdeki e-posta gönderim şekliyle insanların çok miktarda gereksiz ayrıntıyla boğuştuklarına dikkat çekti.

Bu problemi herkesin uzun yıllardır alışık olduğu 'SMS ya da IM (anlış mesajlaşma) arayüzünde e-posta alma/gönderme' fikriyle çözmeye çalışan MailTime, şu an iOS uygulaması ile yayında.

Gmail hesabınızla giriş yapabildiğiniz uygulama, sizin için tüm e-posta'larınızı yeniden formatlıyor ve sürekli tekrarlayan giriş ve imza gibi bölümleri ortadan kaldırıyor. Böylelikle sanki SMS ya da WhatsApp gibi herhangi bir IM uygulamasında konuşuyormuş hissine bürünen kullanıcılar hem zamandan kazanıp hem de uygulamanın bazı ek özellikleriyle e-posta hesaplarını daha efektif kullanabiliyor.

Söz konusu ek özelliklere değinmek gerekirse; uygulama içine Twitter benzeri bir 'mention' yapısı kuran MailTime; e-posta yazarken daha önce mesajlaştığını kişileri mention'layabilmenize izin veriyor. Bunun dışında MailTime üzerinde yeni bir e-posta yazarken Dropbox ya da fotoğraf albümüzden görsel seçmeniz de mümkün. Bu arada MailTime'da belirli bir karakter limitinin üzerindeki e-posta'larda e-posta'yı göndermeden önce 'too long, didn't read' şeklinde bir uyarı alıyorsunuz. :)

MailTime'da ekranın ortasında tek bir e-posta'ya ait olan yazışmalar yer alıyor. E-posta kutunuza -ve ayarlar gibi alt öğelere- sol menüden ulaşabiliyorsunuz. Sağ menüde ise size gelen mention'ları ve e-posta trafiği içine girdiğiniz kişileri görebilmeniz mümkün.

mailtime-ekran-goruntusu

MailTime kullanıcıların e-posta gönderdikleri kişilerin de MailTime kullanması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Örneğin uygulama üzerinden gönderdiğiniz e-posta'ları ayırt etmek mümkün değil. Diğer bir merak edilen konu olan güvenlik mevzusunda da MailTime kurucuları uygulamanın direkt olarak e-posta sunucusu ile iletişim kurduğunu ve herhangi bir kişi ya da kurumun araya girmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

MailTime da diğer çoğu alternatif e-posta istemcisi gibi insanların var olan alışkanlıklarını kökten değiştirmeye çalıştığından başarılı olması için oldukça zorlu ve kritik süreçleri başarıyla geçmesi gerekiyor. Şimdilik uygulamayla ilgili en büyük problem tek başınıza MailTime kullanmanızın çok bir şey ifade etmiyor oluşu. Diğer ynadan pazarda güçlü ve büyük rakipleri de bulunan MailTime'in neler başaracağını hep beraber göreceğiz.

iOS versiyonu çok kısa bir süre önce yayına giren MailTime, şu an Android uygulaması için çalışıyormuş. MailTime'in Android uygulamasının 2 ay içerisinde Google Play Store'da yer alması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.