Mekan.com, RestoranPaneli.com ile restoranlara tam destek sunuyor

Mekan.com, RestoranPaneli.com ile restoranlara tam destek sunuyor

Online rezervasyon hizmetinden sonra Foursquare anlaşmasına imza atan Mekan.com, sizlere daha önce bahsettiğimiz RestoranPaneli.com'u devreye alarak mekanlarla olan ilişkisini ileri bir kademeye taşıyor. Bir yandan da yemek sipariş sitelerinin alanına giriyor.

Restoranlar için özel bir platform olan RestoranPaneli.com, bir çok özelliği bir arada sunarak restoranlara internette tam bağımsızlık vaadediyor. Restoranlar ücretsiz üyelikle tüm bilgilerini güncel tutabildiği gibi,  ücretli abonelik* karşılığında üye olan mekanlar, mobil uyumlu ve tam teşekküllü bir web sitesine sahip oluyor.

Birçok özellik bir arada

Biraz daha açacak olursak, alan adından barındırma hizmetlerine, organizasyon tekliflerinden reklam kampanyalarına, menülerden online rezervasyona kadar bir sürü özelliklik Mekan.com tarafından sağlanıyor. Kullanıcıların sipariş vermek için Mekan.com üyesi olması yetiyor ve ek bir üyelik yapmasına gerek kalmıyor.

restoran paneli restoran yonetimi mekan

Restoran Paneli üzerinde bilgilerini güncelleyen mekanlar bu bilgilerini otomatik olarak Mekan.com ve Foursquare üzerinde de güncellemiş oluyor. Kendi sitesi üzerinden rezervasyon ve sipariş hizmeti veren mekanlar herhangi bir komisyon ödemiyor.

Mekan.com kurucularından Oğuz Arslan, 'beacon' teknolojisiyle mekanların müşterilerini ziyaretlerini takip edebileceğini ve tüm bu özelliklerlesadık müşterilere daha iyi hizmet sunabileceğini ifade ediyor.

Mekan.com'daki mekanların yaklaşık yüzde 50'si potansiyel müşteri

Oğuz Arslan'dan aldığım bilgiye göre şu anda mekan.com'da toplam 81 bine yakın işletmenin profili var ve bunlardan da yaklaşık 38 bini restoran segmentinde. Yani RestoranPaneli.com'un potansiyel müşterisi konumunda. Şimdiye kadar RestoranPaneli.com'a işletme yetkilisi olan restoran sayısı ise 1900'e yaklaşmış ama bunların bir kısmı ücretli üyelik modelini seçmiş durumda.

restoran paneli restoran yonetimi mekan

Bu sistemin mekan sahipleri arasında ne kadar kabul göreceğini zaman gösterecek ama Mekan.com'un online yemek siparişi sitelerinin gücünü kırmak istediğini söyleyebiliriz ki burada ilk muhatabın kim olduğunu söylemeye gerek bile yok. Restoran sahiplerinden bu konuda yorum alabilirsek çok seviniriz...

*hayalkahvesicubuklu.com,  lotusgurme.com ve lavantarestaurant.net örneklerinde olduğu gibi siteler açmanızı sağlayan Restoran Paneli'ne aylık 200 TL veya yıllık 2000 TL’ye üye olunabiliyor ama Webrazzi okurları "WEBRAZZI" kodu ile yüzde 25 daha az ödüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.