Facebook'un Afrika'da 100 milyon kullanıcıya ulaşması neden önemli bir başarı?

Facebook'un Afrika'da 100 milyon kullanıcıya ulaşması neden önemli bir başarı?

Facebook için internet.org'un bir bakıma modern zamanların "Coğrafi Keşifleri" olduğu söylenebilir. Zira Facebook, gelişmekte olan ülkelerde internetin ana sayfası olmak istiyor ve dünyanın henüz internetle tanışmamış nüfusunu internete bağlamak için başlattığı girişimi de bu açıdan oldukça önemli.

Bugün 1 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook'un gelecekte büyümesini sürdürmesi sağlayacak bu projenin, belirli bölgelerde kullanıcıları "Facebook=İnternet" denklemine inandırma şansı var.

Bunun için başta Afrika olmak üzere gelişmekte olan bölgelerde çalışmalarını sürdüren Facebook yeni bir kilometre taşını geride bıraktığını açıkladı.

Şirketin haber merkezinden duyurulan bilgiye göre Facebook, Afrika'da 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Açıklamaya göre Haziran 2014 itibariyle yüzde 80'i mobilden olmak üzere aylık ortalama 100 milyon kullanıcı Afrika kıtasından Facebook'a bağlanıyor.

facebook afrika

Bu kullanıcıların demografiğine ilişkin yukarıda gördüğünüz infografiği yayınlayan Facebook, kullanıcılarının yüzde 70'inin 25 yaşın altında olduğunu söylüyor. Avrupa ve Amerika'daki kullanıcılarından çok daha genç ve mobil bir nüfus bu. Ve ilk önce Reuters'ın dikkat çektiği gibi gelişme, reklam verenler için yeni ve büyük bir fırsat olma potansiyeline sahip. Facebook bu amaca uygun şekilde, reklam verenler için "bant genişliğine göre hedefleme" özelliğini geçtiğimiz haftalarda tanıtmıştı.

Çabalarının meyvelerini topladığını gösteren Facebook, geçtiğimiz Temmuz sonunda Zambiya'da (internet.org) uygulamasıyla kullanıcıların, Wikipedia, Google ve Facebook başta olmak üzere bazı online servislere erişimini sağlamaya başlamıştı.

Halihazırda bugün Google'ın üstlendiği görev için iki şirketin rekabet halinde olması da bu nedenle oldukça doğal. Google, aynı amaçla Project Loon adında bir girişim üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirket bunun için, daha önce Facebook'un kovaladığı Titan Aerospace'i satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.