Digital Attack Map: Google Ideas imzalı, günlük, küresel, gerçek zamanlı dijital saldırı haritası

Digital Attack Map: Google Ideas imzalı, günlük, küresel, gerçek zamanlı dijital saldırı haritası

Gün geçtikçe daha karmaşık hale galen DDoS saldırılarının anlık olarak görselleştirilmesi için online güvenlik şirketi Arbor Networks işbirliği yapan Google Ideas, Digital Attack Map'i yarattı. Saldırıları dünya çapında takip eden araç, gerçek zamanlı olarak topladıği verileri Digital Attack Map'te görselleştirirken, dikkat değer saldırıları da kayıt altına alıyor ve bir tür görsel arşiv oluşturuyor.

Araç, kullanıcıların geçmişteki saldırı trendlerin izlemelerine imkan tanırken, ilgili haber bültenlerine de ulaşmalarını da sağlıyor. Veriler günlük olarak güncelleniyor ve ülkelere göre görüntülenme yapılabiliyor. Örneğin aşağıdaki görüntü, bu yazı hazırlandığı sırada Japonya'dan Türkiye'ye yöneltilen DDoS saldırısıyla ilgili detaylı bilgi veriyor.

Digital Attacks interaktif haritasında aynı zamanda Haziran 2013 tarihinden bugüne kadar gerçekleşen küresel saldırıları bant genişliklerine göre görmek ve hızlı çekimde nasıl görselleştiğini izlemek de mümkün. (Haritanın altındaki oynat tuşunu kullanarak bu özelliği aktifleştirebilirsiniz.)

DDoS saldırılarının küresel olarak nasıl bir kalıbı takip ettiğini anlamaya çalışan ekipler, çoğunluğu politik çatışmalardan kaynaklanan saldırılarla ilgili daha sağlıklı kararlar verilmesinin önünü açmak istediklerini belirtiyorlar.

digital attacks map

İncelemek isterseniz Digital Attacks Map burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.