Proje ve dosya yönetim aracı Clinked, Türkiye pazarında büyümek istiyor

Proje ve dosya yönetim aracı Clinked, Türkiye pazarında büyümek istiyor

Clinked.com internet üzerinde iş takibi ve proje yönetimi için kullanılan ürünlerden biri. Biri Türk olan 2 girişimci tarafından kurulan girişim kişiselleştirilebilir özellikleriyle rakiplerinden ayrılmak ve Türkiye pazarında büyümek istiyor.

Bulutta çalışan sosyal müşteri portalı, dosya paylaşımı ve proje yönetimi gibi özellikler sunan Clinked.com, 2008 yılında Tayfun Bilsel ve Victor Stekly tarafından İngiltere'de kurulmuş. Eski bir girişim olmasına rağmen henüz tanıma fırsatı bulduğum Clinked, popüler rakipleri (Basecamp, Jive vb.) arasından sıyrılmak için kişiselleştirme yönünü öne çıkarıyor.

Şirketler kendi arayüzlerini akıllı telefon uygulaması da dahil olmak üzere özelleştirebiliyor. Dilerseniz mobil uygulamaları şirketinizin kendi ismi ile Apple App Store ve Google Play mağazalarına yükleterek müşterilerinize karşı özel bir duruş segileyebiliyorsunuz.

Kendi kategorisinde pazar lideri olmayı hedefliyor

Clinked dosya paylaşımı ve senkronizason pazarının bir alt dalı olarak kabul edilen yeni nesil müşteri portalı pazarı alanında uzun vadede pazar lideri olmak istiyor. Bu alanda 2012 için hesaplanan 79.8 milyar dolarlık pazar hacminin 2017 yılında 106.0 milyar dolara yükselmesi bekleniyor ve Clinked, 2017 yılına kadar 50 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor.

İçerik ve proje yönetimi araçlarıyla hem webden hem de mobil (Android , iOS) cihazlar üzerinden kullanılabilen Clinked'in güvenli dosya paylaşımı ve senkronizasyonu için Mac ve Windows uygulamaları sunması da şirketlerin işlerini kolaylaştırıyor. Bu bakımdan Dropbox'ın şirketlere özel sürümüyle de rekabet ediyor.

clinked proje yonetimi dosya depolama

Red Herring sahibi ve yatırım destekli bir girişim

Clinked'in çok önemli rakipleri var ancak hedefine ulaşması için olumlu göstergeler de yok değil. 2009 yılında Avrupa'nın en iyi teknoloji şirketlerine verilen Red Herring 100 Europe yarışmasında ödül kazanan ve 2012 yılında CISCO'nun 'British Innovation Gateway' yarışmasında yarı finalist olan girişim, önce İngiltere merkezli büyük bir üretim şirketinden 1.2 milyon dolarlık yatırım almış. Ardından 2013 yılında biri Nokia'nın da eski üst düzey yöneticisi olan 2 yatırımcıyı da arkasına almış.

Türkiye pazarında iş ortaklıklarıyla büyümek istiyor

Clinked'in kurucularından Tayfun Bilsel, 17 ülkede Türkçe dahil olmak üzere 12 değişik dilde hizmet veren Clinked'in güvenlik sertifikalarıyla akıllı senkronizasyon özelliklerine güvendiklerini söylüyor. Bilsel, Clinked'in binlerce müşterisi arasına Türkiye'den de yeni şirketler eklemek için her türlü iş ortaklıklarına açık olduklarını ifade ediyor.

Ülkemizde bu alanda yerel SaaS uygulamaları olmadığı için genellikle ABD menşeli girişimlerden faydalanıyoruz ama Clinked ülkemizde bir bir kaç iyi referans bulması halinde ABD'li girişimlerin yolunu kesmeyi başarabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.