Yazılım danışmanlık firması ThoughtWorks Türkiye'de ofis açıyor

Yazılım danışmanlık firması ThoughtWorks Türkiye'de ofis açıyor

Kısa bir süre önce Martin Fowler'ın da yer aldığı bir etkinlik ile Türkiye pazarına girişini resmileştiren ThoughtWorks'ün Türkiye operasyonunu, şirketin Türkiye Genel Müdürü Jonas Feschuk ile konuştuk.

Dünyaca ünlü yazılım danışmanlık firması olan ThoughtWorks, İstanbul ofisiyle birlikte dünya üzerinde operasyon yürüttüğü 13 ülkenin ardından Türkiye'ye de adım atmış oldu.

Özellikle yazılım ve teknoloji projelerinde başarısı ve işe alım kriterlerinin zorluğu ile ünlenen şirket, yurtdışı ortalamalarında iş görüşmesi yaptığı her 200 kişiden yalnızca bir tanesine teklifte bulunuyormuş. Bu arada ThoughtWorks'ün global olarak çalışan sayısı 3 bine yakın. Diğer yandan bugüne kadar Samsung, Rackspace, Pepsi, ve Expedia gibi markalarla çalışan şirketin, sosyal sorumluluk bilinciyle de öne çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Türkiye'de şimdiden önemli ve büyük çaplı bir projeye imzasını atan ThoughtWorks, e-ticaret konusunda bir teknoloji üretim merkezi kurmak isteyen Hepsiburada ile beraber çalışıyor. Toplamda 10 milyon TL değerinde bir bütçesi bulunan projede ThoughtWorks ekibi genç yazılımcılara geniş çaplı eğitimler verip uzun soluklu bir program yürütecek.

ThoughtWorks-image

Aldığımız bilgiye göre Türkiye'de şu an için geçici olarak bazı iş ortaklarının ofislerini kullanan ThoughtWorks, kısa bir süre içinde tamamen kendisine ait olan bir ofise kavuşacakmış.

ThoughtWorks Türkiye pazarıyla ilgili oldukça iyimser

Şirketin Türkiye operasyonunun başında olan Jonas Feschuk ile konuştuğumuzda ThoughtWorks'ün Türkiye pazarıyla ilgili oldukça iyimser düşünceler içinde olduğunu öğrendik. Jonas, ThoughtWorks olarak Türkiye'de şirketlere yazılım ve teknoloji konularında yardımcı olmaları halinde hem lokal hem de global olarak büyük başarılara çok daha kolay ulaşılacağına inandıklarını söylerken, bu konuda ülkemizin önemli potansiyeller barındırdığının da altını çizdi.

Yazının başında da hatırlattığımız ThoughtWorks Turkey Summit etkinliğinin oldukça büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekleyen Jonas, konu hakkında memnuniyetini ifade etti. Yalnızca iş dünyasından değil yazılım camiası tarafından da yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını önemle belirten Jonas, Türkiye'de yazılım dünyasındaki yeteneklerin iş dünyasına büyük yardımları olabileceğini söylüyor.

ThoughtWorks'ün Türkiye operasyonu hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.