Vestel tasarım ödüllü yerli akıllı telefon serisi Venus'u tanıttı

Vestel tasarım ödüllü yerli akıllı telefon serisi Venus'u tanıttı

Vestel günlerdir televizyon reklamlarıyla gelişini duyurduğu yeni akıllı telefonunu Berlin'de tanıttı. IFA tüketici elektroniği fuarında tanıtılan Venüs serisi akıllı telefonlar ödüllü tasarımı ve Türkiye'de üretilmesiyle dikkat çekiyor.

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan Venüs serisi akıllı telefonlar, şık ve ince bir görünüme sahip ki alınan tasarım ödülleri de bunu doğruluyor. Venüs serisi, A'Design Award 2014'te kendi kategorisinde en şık tasarım, Plus X Award 2014'te ise kolay kullanım ve tasarım ödüllerini kazanmış.

Venus ailesi, iki renk (siyah/beyaz) seçenekli 5.5 ve 5 inçlik 2'şer model ile siyah renkli 4.5 inçlik bir modele sahip. Yani toplamda 5 farklı Venus modeli var ve teknik özellikler modellere değişiklik gösteriyor.

Vestel Venüs serisi fiyatı

En ileri model olan Venus 5.5 V, 13 MP arka kamera, 2 kameraya ve 5.5 inçlik 720x1280 çözünürlüklü HD IPS ekrana sahip. 1.2 GHz Qualcomm 4 çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 4G bağlantı desteği sunan Venüs 5.5 V, güncel Android (v4.4) sürümünü kullanıyor.

Venüs serisindeki 5 inçlik modeller 649 TL, 5.5 inçlik modeller ise 899 TL fiyat etiketiyle 23 Eylül'de satışa çıkacak.

vestel venus akilli telefon

Vestel, Venus serisi telefon sahiplerine Vestel Cloud ile ücretsiz dosya yedeklemesi için 10 GB ücretsiz alan sunuyor. Smart Center, Venus'teki fotoğraf, müzik ve video gibi medya dosyalarınızı Vestel Smart TV'ye aktarmanızı sağlıyor. Smart Remote özelliği ise akıllı telefonunuzu Vestel Smart TV kumandası olarak kullanmanızı sağlıyor. Akıllı kumanda, akıllı rehber ve sesli komutla çalışma gibi özellikler de Venus serisi telefonlala geliyor.

Yerlilik oranı yüzde 52

Vestel, yerelleştirme adına Türkiye'nin 7 bölgesini temsilen yöresel ezgilerin modern düzenlemelerinden oluşan özel zil sesleri hazırlatmış ve üretimdeki yerlilik oranını yüzde 52 olarak açıklamış. (Bkz: %100 yerli telefon tartışmamız)

Türkiye'nin otomobilden sonra en çok ithal ettiği ürünlerin başında (akıllı) cep telefonları geliyor ve bunun cari açığa olumsuz etkisi her geçen gün daha fazla hissediliyor. Bu nedenle akıllı telefon üretimine sadece kendisi için değil diğer markalar için de el atan Vestel, fiyat performans açısından iyi bir başlangıç yapmış gibi görünüyor ve diğer markalar için güven veriyor diyebilirim.

Hatırlatmak gerekirse 5 inçlik Turkcell T50, 699 TL fiyatla satışa sunuluyor ve Turkcell'in en iyi satan T serisi telefonu oldu. Turkcell T50 bu ay itibariyle 'Made in Turkiye' etiketiyle satışa çıkacak ve bildiğim kadarıyla bu üretimi de Vestel üstleniyor.

Bakalım iPhone 6 rüzgarlarının estiği Eylül ayı Vestel için bir başarı hikayesinin başlangıcı olacak mı...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.