Boğaziçi Üniversitesi yenilikçi teknoloji fikirlerini İşteBU yarışmasıyla ödüllendiriyor

Boğaziçi Üniversitesi yenilikçi teknoloji fikirlerini İşteBU yarışmasıyla ödüllendiriyor

Boğaziçi Üniversitesi, yenilikçi teknolojilere odaklanan iş fikirlerini İşteBU yarışmasıyla ödüllendiriyor. "Teknoloji tabanlı, ürün veya hizmete dönüştürülebilir"  iş fikirleri olan girişimci adaylarını hedefleyen İşteBU 2014'e başvurular 21 Eylül'e kadar devam ediyor. Yarışmanın bu yılki destekçileri arasında Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni kurulan melek yatırım ağı BUBA da var.

Boğaziçi Üniversitesi'nin 2009 yılından bu yana düzenlediği* İşteBU yarışmasına katılacak projelerin, yeni bir teknolojiyi kullanıyor veya mevcut bir teknolojiyi yeni bir alana uyguluyor olması gerekiyor. Bununla birlikte İşteBU'ya aday projelerde "mevcut bir teknolojinin geliştirilmiş bir uygulamasını içermesi ve ticari başarı şansına sahip olması şartı aranıyor".

Yarışmaya, bölüm gözetmeksizin, herhangi bir üniversitenin, ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrenciler ya da bu programlardan 1 Ocak 2014 tarihinden sonra mezun olmuş kişiler başvurabiliyor. Bunun için öğrenci veya mezuniyet belgenizi iletmeniz yeterli.

Hem bireysel başvuru hem de ekip başvurusu kabul eden İşteBU'nun kazananları için farklı miktarlarda para ve destek ödüller var:

Elginkan Vakfı Ödülleri Birincilik 30,000 TL İkincilik 20,000 TL

Airties Ödülü 5,000 TL

Proline Donanım Desteği 10,000 TL

Makine Tanıtım Grubu Özel Ödülü 5,000 TL

Boğaziçi Üniversitesi Melek Yatırımcı Ağı (BUBA) ÖZEL ÖDÜLÜ Silikon Vadisi Ziyareti

iPro Teşvik Ödülü 2, 500 TL

İşteBU 2014 ile ilgili daha detaylı bilgi ve başvuru için buraya gitmeniz gerekiyor.

*Boğaziçi Üniversitesi'nin 2009 yılından itibaren Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler adıyla düzenlediği yarışma, geçtiğimiz yıldan bu yana İşteBU olarak anılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.