Yellow Pages içerikleri Yelp'in kullanıcı yorumlarıyla zenginleşecek

Yellow Pages içerikleri Yelp'in kullanıcı yorumlarıyla zenginleşecek

Konum tabanlı hizmetlerle ve mekan/firma listeleme hizmetleri alanındaki rekabette yeni bir işbirliğine daha imza atıldı. Türkiye’nin en kapsamlı çevrimiçi firma rehberlerinden Yellow Pages, işyerlerine ve kullanıcılarına daha zengin içerik sunmak için Yelp ile anlaştı.

Yelp üzerinde yapılan gerçek kullanıcı yorumları, bundan sonra 670 farklı kategoride 830 binden fazla işyerine dair bilgi sunan Yellow Pages üzerinde de yayınlanacak.

61 milyondan fazla kullanıcı yorumu

Aldığımız rakamlara göre Haziran 2014 sonu itibariyle Yelp üzerinde dünya çapında 61 milyondan fazla yorum yapılmış. Muhtemelen kullanıcı yorumları açısından bu alandaki en iyi girişim olan Yelp, Haziran 2014 itibariyle ayda yaklaşık 68 milyon mobil kullanıcı ağırlamış.

Her ay 3 milyonun üzerinde kullanıcı tarafından kullanılan Yellow Pages için bir eksiği tamamlayacağını söyleyebileceğim bu işbirliği Yelp'in de en güçlü yanını değerlendirmesi anlamını taşıyor.

Bu yıl Yahoo'nun Yelp ile benzer bir işbirliği yaptığını, Microsoft'un Foursquare'e yatırım yaptığını paylaşmıştık. Yerel pazara baktığımızda ise Foursquare ile Mekan.com arasında yapılan içerik anlaşması aklıma geliyor ve bundan sonra yaşanacak gelişmelerin satın almalara dönük olabileceğini düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.