Microsoft, Apple etkinliği öncesinde tablet fiyatlarında indirime gitti

Microsoft, Apple etkinliği öncesinde tablet fiyatlarında indirime gitti

Muhtemel Windows 9 tanıtımına 1 ay, Apple'ın Eylül ayı etkinliğine günler kala Microsoft Surface 2 tabletlerinde fiyat güncellemesine gitti ve Surface Mini planlarına dair bir ipucu da vermiş oldu.

Microsoft'un hibrid işletim sistemi Windows 8 tabanlı Surface 2 tabletinin 449 dolar değerindeydi ve bu indirimle 349 dolara düşmüş oldu. Bu fiyat güncellemesi hem iç hem de dış stratejilere göre şekillenmiş olabilir.

Kendi içine bakacak olursak Microsoft, yaklaşık 1 yıldır pazarda olan Surface 2'nin yavaş yavaş ömrünü doldurduğunu düşünüyor olabilir ve Surface Mini modelinin piyasaya sürüleceği konuşuluyor.

Apple yeni iPad'leri tanıttığında fiyat düşecek

Diğer yandan Microsoft'u daha çok ilgilendiren (dış) rekabet tarafında Apple'ın Eylül ayında bir hamle yapma olasılığı oldukça yüksek. Apple'ın genel stratejisi gereği yeni ürünler geldiğinde şu andaki en iyi ürünün fiyatından pazara sunulacaktır ve şu an 499 dolar olan iPad Air'in fiyatı muhtemelen 100 dolar düşecektir.

Surface 2 satışlarının ne kadar iyi gittiği meçhul ama Microsoft'un bu alanda beklenen çıkışı yakalayamadığını söylemek sanırım yanlış olmaz. Apple'ın IBM ile iş ortaklığı kurması ise Microsoft için asıl kötü haber ve bundan sonra işlerin nasıl değişeceği daha kritik bir hal alıyor.

Microsoft 2013 sonunda iPad kullanıcılarını Surface'a davet etmişti ama pek de istenilen gibi bir sonuç çıkmadı. Google'ın Chromebook satışları da halen dikkat çekici bir noktaya gelmiş değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.