Halka arza hazırlanan Godaddy e-posta pazarlama hizmeti MadMimi'yi satın aldı

Halka arza hazırlanan Godaddy e-posta pazarlama hizmeti MadMimi'yi satın aldı

E-posta pazarlama girişimlerinden Mad Mimi, alan adı ve sunucu hizmetleri alanında dünya liderlerinden Godaddy tarafından satın alındı.

Bu yılın 2. yarısında borsaya açılması beklenen Godaddy'nin bu satın alması şirketin küçük işletmelere sunduğu hizmetleri genişleteceğine yorumlanıyor. Değerlemenin ne kadar olduğu açıklanmış değil ve 2008 yılında kurulan New York merkezli girişimin şimdiye kadar sadece 110 bin dolar yatırım aldığı görülüyor. Yani kârlılığı erken yakaladığını tahmin etmek zor değil.

Bir zamanlar yarı zamanlı Jazz müzisyenliği ve komilik yapan Gary Levitt'in* farklı bir girişim denemesinden sonra hayata geçirdiği Mad Mimi, bir çok hikayede olduğu gibi pazardaki oyuncuları beğenmeme sonucunda ortaya çıkmış. Basit ve farklı bir e-posta pazarlama aracı geliştirmenin karşılığını da nihayet almış.

goaddy madmimi eposta pazarlamasi girisim yatirim 2

Levitt'in paylaştığı rakamlara göre şirket şu anda 36 kişilik bir ekibe sahip. Çoğunluğu ücretsiz 250 bin civarında kullanıcısı var ve günlük 50 milyondan fazla gönderim yapıyor. Üstelik Disney, AOL, StumbleUpon, Facebook gibi önemli müşterileri var ve artık Godaddy'nin 12 milyon müşterisine ulaşma şansına sahip.

Mad Mimi, 'kolay e-posta pazarlaması' ile kendini rakipler arasında farkettirmeye başlamıştı ve Türkiye'den de bu servisi kullanan girişimlere rastlamıştım. Daha önce mobil uyumlu web sitesi kurmanızı sağlayan M.dot'u satın alan Godaddy'nin bu yeni adımı hem borsa açılımı açısından hem de küçük işletmelere sunduğu hizmetler açısında oldukça önemli.

Dijital pazarlamada hala önemli bir yeri olan ve gelişen teknolojilerden nasibini alan e-posta pazarlaması girişimlerinin bu satın almayı nasıl yorumladığını da ayrıca tartışmak gerek...

Hatırlatmak gerekirse Godaddy daha önce Locu, Media Temple, RoninAfternicCanary ve Outright adlı girişimleri de satın almıştı.

*Levitt'in yatırım almadan nasıl multi milyonluk bir girişim geliştirdiğinin hikayesini şurada bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.