Wells Fargo finansal servislerde inovasyonu teşvik için girişim hızlandırıcı programını duyurdu

Wells Fargo finansal servislerde inovasyonu teşvik için girişim hızlandırıcı programını duyurdu

New York'ta 1852 yılında kurulan, Amerika Birleşik Devletleri'nin köklü bankalarından biri olan Wells Fargo, finansal servisler alanında inovasyonu desteklemek adına bir girişim hızlandırma programının duyurusunu gerçekleştirdi ve desteklediği ilk 3 şirketi de açıkladı.

Wells Fargo'nun amacı girişim hızlandırma programı ile girişimlerin fintech (finans teknolojileri) alanında yenilikler getirmesi ve mevcut problemler için inovatif çözümler geliştirmesi yönünde.

Konuyla ilgili TechCrunch'a konuşan Wells Fargo Başkan Yardımcıları Braden More, Bipin Sahni ve Steve Ellis girişimlerden bir beklentileri olmadığını ve bu girişimlerin başarıya ulaştıklarını görmenin ana amaçları olduğunu belirtti.

Her şirket başına 50 bin dolar ile 500 bin dolar arasında değişen miktarlarda yatırım yapma kararı alan Wells Fargo, bugün sizlerle paylaştığımız EyeVerify'ın yatırımcılarının arasında yer almasının yanı sıra iki firmaya daha yatırım gerçekleştirdiğini bu programla birlikte duyurdu.

Kasisto adını taşıyan ve müşteri deneyimi geliştirmeyi amaçlayan Siri benzeri kişisel asistan servisi, New York'taki birkaç melek yatırımcı ağı ve üst düzey finansal yöneticilerin de aralarında bulunduğu tohum yatırımı turunda tam 2.25 milyon dolar topladı. Tabii bu turla birlikte tohum yatırım yapanlar arasında Wells Fargo'nun da yer aldığını belirtelim.

Son olarak EyeVerify gibi şifre girmeyi güvenlik aşamaları sürecinden çıkartmak isteyen bir diğer girişim Zumingo da Wells Fargo'dan yatırım alan girişimler arasında. Zumingo, şifre yerine, konum bazlı veriyi kullanarak çalışıyor. ATM'lerde ya da üye işyerlerine kurulabilen sistem, böylelikle fraud risklerini de müşteri herhangi bir sorun bildirmeden de tespit edebiliyor.

Wells Fargo'nun girişim hızlandırıcı programının özellikle finans odaklı girişimlerden yeterli ilgiyi görüp göremeyeceğini ise bize zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.