Uber, geliştiriciler için ilk API'sini yayınladı

Uber, geliştiriciler için ilk API'sini yayınladı

Uber, üçüncü parti uygulamalara entegre edilmesini sağlayacak API'sini bugün yayına aldı. Hatırlayacağınız gibi kısa bir süre önce Uber'in " telefonunuzdaki diğer uygulamaları da Uber'leştirme planını" burada ele almıştık. Bugün haberi doğrulayacak şekilde Uber, developer.uber.com sayfasını açtı.

Uber'in araç çağırma servisini üçüncü parti uygulamalardan erişilebilir hale getiren entegrasyonun önünü açacak bu yenilik halihazırda aralarında Starbucks, OpenTable, TripAdvisor, Hyatt ve TimeOut gibi isimlerin olduğu 11 iş ortağı tarafından entegre edilmiş.

Geliştiricilerin API'yla vakit geçmeden etkileşime geçmesini isteyen Uber, sayfasında geliştiriciler için açıklayıcı bilgiler de yayınlamış. Bununla birlikte Uber'in API'ını kullanacak geliştiricileri ödüllendiriyor olması da dikkat çekiyor.

Uber Affiliate Program'ına uygulamasını kaydeden geliştiricilerin, bugünden itibaren süresiz Uber kredisi kazanmaya başlayacağı da bilgiler arasında. Uber, her yeni sürüş için geliştiricilere 5 dolarlık kredi vermeyi vaat ediyor.Geliştiriciler, dilerlerse uygulamaları aracılığıyla Uber'den araç istemeleri karşılığında kullanıcılara kredi teklif edebiliyor.

Dünya genelinde yaklaşık 150 şehirde faaliyet gösteren Uber, bu adımla çok daha yüksek bir bilinirlik ve kullanım sağlayabilir. Diğer taraftan bu, uygulamanın yerelleşmesi açısından da önemli bir özellik.

Konuyla ilgili daha fazla detay için buradaki haberimizi de görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.