Uber, telefonunuzdaki diğer uygulamaları da Uber'leştirmek istiyor

Uber, telefonunuzdaki diğer uygulamaları da Uber'leştirmek istiyor

Uber, telefonunuzdaki diğer uygulamaları da Uber'leştirmek istiyor. Bir süre önce Facebook ile bu maksatla görüşmeler yapan Uber için Messenger, buz dağının yalnızca görünen kısmıymış. Zira, TechCrunch'ın haberine göre Uber, telefonunuzdaki bütün uygulamalardan taksi çağırmanızı sağlayacak bir API'ı yayınlamak üzere.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Google Haritalar mobil uygulamasına entegre edilen Uber, uygulama içinde alternatif ulaşım araçları arasında yer almaya başlamıştı. Habere göre, Uber'in yayınlayacağı yeni API, Haritalar'dakine benzer şekilde, üçüncü parti uygulamalara Uber'in taksi çağırma tuşunun eklenmesine imkan verecek. Uber'in API'ını tamamen açık hale getirmeden önce iş ortaklarıyla yola koyulması da beklentiler arasında.

Bu tip bir entegrasyonun, Uber'in eklendiği (Uber'leştirdiği) uygulamaların da işleviyle uyumlu bir şekilde gerçekleşmesi büyük olasılık. Örneğin Yelp ve Foursquare gibi uygulamalarda Uber, akşam yemeği rezervasyonunuzda devreye girerken, son dakika otel rezervasyonu uygulaması HotelTonight gibi seyahat uygulamalarında, Uber otelinize çabucak ulaşmanızı sağlayacak. Yine Bing ya da Yahoo Haritalar da Google Haritalar'a benzer bir evrimden geçebilir, habere göre.

Uber'in pazar lideri olarak söz konusu iş ortaklarını ikna etmek amacıyla, her sürüş için 1 dolarlık referans ücreti teklifi sunabileceği de belirtiliyor.

Uber, bu ortaklıklardan beklediği faydayı sağlayabilirse, API'ın bütün geliştiricilere açılması da yine olasılık dahilinde. Bu, Uber'in çok daha esnek kullanım biçimlerine kavuşmasını sağlayabilecek önemli bir gelişme olabilir.

Açılım, Uber'in kullanım yaygınlığı açısından oldukça önemli. Diğer taraftan Uber'in, tıpkı Google gibi, kendi alanında ilk akla gelen, dominant oyuncu olmak hedefini de bir kez daha ortaya koyuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.