SpaceX, 200 milyon dolar yatırım alarak 10 milyar dolar değerlemeye ulaştı

SpaceX, 200 milyon dolar yatırım alarak 10 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın da CEO'su olan Elon Musk'ın ticari uzay uçuşları gerçekleştirmek amacıyla kurduğu roket ve uzay aracı şirketi Space Exploration Technologies (kısaca SpaceX) 200 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

2014 yılının ikinci çeyreğiyle birlikte SpaceX'in alacağı yatırımla ilgili tahminler ortada dolanıyor, SpaceX bu iddialar karşısında sessiz kalıyordu. Aralarında DFJ, Blumberg Capital ve 137 Ventures'ın bulunduğu yatırımcılar, SpaceX'i 10 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştıran 200 milyon dolarlık bir yatırımı gerçekleştirmiş oldular.

SpaceX, aldığı yatırımla birlikte uzaya çıkma, hatta Mars'a yolculuk gibi çılgın projeleri için atacağı adımlarda daha agresif adımlar atacak. Bildiğiniz gibi bu alanda bir zamanlar  yapılan ABD - Rusya, astronot - kozmonot yarışları yerini uzaya çıkmaya çalışan özel girişimlere bıraktı. Belki hatırlayanlar olacaktır, Richard Branson'ın Virgin Galactic şirketi de bu yarışta SpaceX'in rakiplerinden sadece biri.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Merve'nin yazdığı haberde yeni bir uzay aracı modeli tanıttığını sizlere aktardığımız SpaceX şirketinin, strateji olarak yatırım öncesi kendisine bir atılım sağlayacak ve alacağı yatırım miktarına da etki etmiş bir adım atmış olduğunu da anlamış olduk. Bakalım yatırımın ardından SpaceX takvimindeki görevlerini tamamlayacak mı ve şirkette ne gibi değişikliker göreceğiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.