Uber, Berlin'de yasaklandı

Uber için Avrupa'da yeni bir engel Berlin'den geldi. Berlin'in sivil ve ruhsatlandırma işleri kamu idaresi (LABO) tarafından yapılan açıklamaya göre Uber, yolcuların güvenliğini tehlikeye atması gerekçesiyle şehirde yasaklandı.

Yasağın ihlali durumunda Uber'in 25 bin euro'ya kadar para cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor. İdare'ye göre Uber'in geleneksel bir taksi olmaması, yolcuların sigorta kapsamına dahil edilmesine engel teşkil edebilir.

BBC'nin konuyla ilgili haberine göre Uber, Berlin otoritesinin yasağına itiraz edecek. Şirket, kararın müşteri seçimlerini sınırladığını düşünüyor.

Şubat 2013'te limuzin servisi UberLux ile Berlin'de faaliyetlerine başlayan Uber, Eylül ayında UberBlack ve geçtiğimiz Nisan ayında UberPop servislerini hayata geçirmişti.

Şehirde hiç hoş karşılanmayan Uber'e karşı yakın zamanda gerçekleştirilen Avrupa çapındaki protestoların merkezlerinden biri de Berlin olmuştu. Geçtiğimiz Nisan ayında şehrin taksiciler birliğinin kendisine karşı açtığı davayı kaybeden Uber için bu, kırmızıdan önceki sarı ışıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.