Uber'den kontra atak: Lyft, 13 bin sahte çağrı yaptı!

Uber'den kontra atak: Lyft, 13 bin sahte çağrı yaptı!

Uber'den dün Lyft'in yapmış olduğu suçlamalara yanıt geldi. Buna göre Uber de Lyft'i sahte çağrı yapmakla suçlanıyor. Üstelik kat be kat fazlasıyla.

Farklı mobil uygulamları kendine bağlayarak büyümek isteyen Uber, dün Lyft tarafından 5500'den fazla sahte çağrı yapmakla suçlanmıştı. Daha önce başka şirketlerin de Uber'i benzer şekilde suçladığı bilinirken, Uber'den gelen savunma oldukça çarpıcı.

"13 bin sahte çağrı yaptılar ama biz işimize odaklanıyoruz"

Yapılan açıklamaya göre Uber de Lyft'in sahte çağrılar yaptığını söylüyor. Bahsedilen rakam ise 13 bine yakın. Uber, sahte çağrı yapan kişilerin Lyft çalışanlarının ve sürücülerinin yanında Lyft kurucularından birini içerdiğini de ifade ediyor ve ekliyor; "Lyft'in yıllardır kullandığı şüpheli taktiklerden bahsetmek yerine sürücüler ve şoförler için en iyi platformu geliştirmeye odaklanıyoruz."

Yatırımcıdan tehdit

Açıklamaya göre bu sahte çağrıların talihsiz ama beklenen bir şey olduğunu söyleyen Uber, Lyft'in yatırımcılarının satın alma teklifine hayır cevabı verilmesinin bu durumda etkili olduğunu paylaşıyor. İddiaya göre söz konusu yatırımcılar satın alma teklifinin reddedilmesi durumunda Uber'i rahatsız edeceklerini söylemiş.

Bu cevabın ardından Lyft'ten yapılan açıklama ise yine ilk açıklamaya benzer şekilde. Uber'in kamuoyunu yanıttığını ve asılsız iddialarda bulunduğunu söyleyen Lyft, hızlı büyümesinden vs. bahsediyor..

Sözün özü bu suçlamaların ne kadarı asılsız bilmiyoruz ama arada keskin bir rekabet olduğu aşikar. Bu rekabetin nereye gideceğini, Türkiye'de pazarını nasıl etkileyeceğini ise merakla takip ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.