Çocukların programlama öğrenmesini sağlayan iPad uygulaması: ScratchJr

Çocukların programlama öğrenmesini sağlayan iPad uygulaması: ScratchJr

ScratchJr-ekran-goruntusuKod okuryazarlığı hakkında bugüne kadar çok sayıda organizasyon, girişim ve sosyal sorumluluk projesini Webrazzi'ye taşımıştık. Bugünkü konumuz ise ScratchJr isimli iPad uygulaması.

MIT Media Lab, Tufts University ve Playful Invention Company işbirliğiyle üretilen uygulama, 5-7 yaş arası çocukların programlama öğrenmesini hedefliyor.

Arkasında yine MIT'nin bulunduğu Scratch'in biraz daha küçük bir yaş grubuna hitap etmesi için basitleştirilmiş bir hali olan ScratchJr'da çocuklar uygulamanın yönlendirmeleriyle beraber kendi hikaye ya da oyunlarını oluşturabiliyor.

Tamamen İngilizce olan uygulamada çocuklar hikaye ya da oyun içindeki karakterlerini çizebiliyor, diledikleri renge boyayabiliyor. Bunun dışında uygulamadaki yönlendirmelerle beraber akışı oluşturan ve bazı kontrolleri yapan çocuklar; problem çözme, analitik düşünme ve komplike bir problemi küçük parçalara ayırma gibi yetenekler kazanıyor. Böylelikle çocuklar her ne kadar kod yazmasalar da kod yazmak için sahip olmaları gereken bakış açısına çok küçük yaşlarda alışmaya başlıyor.

5-7 yaş arası çocuklara; ilerleyen dönemde yazılımla ilgilenseler de ilgilenmeseler de sahip olmalarının her zaman avantaj yaratacağı beceriler kazandıran bu uygulamayı tüm ebeveynlere ve öğretmenlere çocuklara kullandırmaları adına -İngilizce bariyerine rağmen- tavsiye ediyoruz.

Bu arada uygulamayı hayata geçiren ekibin yaptığı açıklamaya göre ScratchJr'ın bu yılın sonlarında Android, ve 2015 yılı sonlarında da web versiyonunun yayınlanması hedefleniyor. ScratchJr'ı buradan indirebilir, buradan da detaylı bilgi alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.