Twitter kendi kullanıcılarına reklam gösteremiyor

Twitter kendi kullanıcılarına reklam gösteremiyor

Twitter, ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı ve aslında iyi bir tablo ile karşılaştı. Gelirlerini yükseltmeyi başaran Twitter'ın hedefleri de daha büyük. Twitter, birkaç gün önce Merve'nin yazdığı haberde de belirttiği gibi kullanıcısı olmamasına rağmen milyonlarca ziyaretçisi olan büyük bir platform. Twitter'ın öncelikli amacı elbette bu kişileri kullanıcıya çevirmek ancak Twitter'ın çok daha büyük bir problemi mevcut.

Twitter'ın güncel aktif kullanıcı sayısı 271 milyon. Fakat bu rakamın içerisinden, 37.9 milyon kişi, yani yüzde 14'lük bir kısmı direkt olarak Twitter'ın web sitesine ya da mobil uygulamasına login olmamış durumda.

Aktif kullanıcıların bir kısmı Twitter'a kendi uygulamaları üzerinden değil, yetkilendirilmiş üçüncü parti uygulamalar üzerinden erişiyor ve Twitter'ı bu şekilde kullanıyorlar. Aynı şekilde, Twitter'ın bağlandığı diğer uygulamalar (Instagram, Foursquare vb.) üstünden Twitter'a otomatik post gönderilebiliyor ve ayrıca Twitter uygulamasını kullanmayı gerektiren bir durum olmuyor.

40 milyona yaklaşan ve Twitter'ın kendi uygulamasını kullanmayan bu kişiler, Twitter'ın gösterdiği reklamları da doğal olarak gözden kaçırıyorlar. Bu, şu an Twitter için büyük bir problem çünkü bu durum yüzünden kullanıcılarının yüzde 14'ünden kar elde edemiyor, reklam gösterimi yapamıyor.

Twitter'ın kendi kullanıcı tabanı genişledikçe, bu kullanıcıların oranı da IPO belgelerinin teslim edildiği günden bu yana artış göstermiş. Twitter'ın yeni kullanıcılardan önce, hali hazırda bu kullanıcılardan nasıl para kazanabileceğinin yollarını aramak zorunda gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.