Beats'in devir işlemlerini tamamlayan Apple, 200 çalışanı da işten çıkarıyor [Güncellendi]

Beats'in devir işlemlerini tamamlayan Apple, 200 çalışanı da işten çıkarıyor [Güncellendi]

Apple, geçtiğimiz Mayıs ayında 3 milyar dolara satın alacağını duyurduğu, Beats'in devir işlemlerini tamamlıyor. Şirket bunun için Vivendi'nin şirketteki yüzde 13 hissesini de satın alıyor. Vivendi'nin bir basın bülteniyle paylaştığı haberde hisselerin Apple'a 404 milyon dolar karşılığında satılacağı belirtiliyor.

Devir işlemleriyle ilgili bir diğer önemli gelişme ise 200 Beats çalışanının bu süreçte işten çıkarılacak olması. Beats'in tüm çalışanların yaklaşık yüzde 30'una tekabül eden işten çıkarma işlemi Apple tarafından da doğrulandı.

Vivendi bu şekilde Beats ile yolları ayrılmış olsa da şirket, online müzik servisinden tamamen çıkmış olmuyor. Vivendi'nin iştiraklerinden Universal Music, Spotify'ın hissedarlarından biri.

Güncelleme: Haberi yayımlamamızdan kısa bir süre sonra Apple, sayfasında Beats'e yönelik resmi bir hoşgeldin mesajı yayınladı. Beats için hazırlanan "Apple ailesine hoşgeldin" mesajını  burada görebilirsiniz. Beats'in kendi sayfasından yaptığı açıklamada, Beats müşterilerinin online alışverişlerinde Apple'ın online mağazasına yönlendirileceği bilgisi yer alıyor. Herhangi bir Beats ürünü sayfasında, satın alma butonunun Apple Store bağlantılı ikonu ile değiştirildiğini görmek de mümkün.

Beats Apple Store

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.