Apple, radyo uygulaması Swell'i 30 milyon dolara satın aldı

Apple, radyo uygulaması Swell'i 30 milyon dolara satın aldı

Son çeyrek finansal sonuçlarının raporunu yayınlayan Apple, içinde bulunduğumuz mali yıl içerisinde 3 milyar dolarlık Beats satın alması da dahil toplam 29 satın alma yaptı. Bu satın almalara bir yenisi daha eklendi ve Apple, radyo uygulaması Swell'i satın aldı.

Apple'ın, Swell için 30 milyon dolar civarında bir bedeli gözden çıkarmış olduğu söylenirken, Sweel'in daha önce Google Ventures, DFJ ve InterWest Partners gibi yatırımcılardan 7.2 milyon dolarlık bir yatırımı bulunuyor.

Screen Shot 2014-07-28 at 13.42.37

İlk etapta sadece bir iOS uygulaması olarak çalışan Swell'in, Apple tarafından satın alınmasının sebebi ise Apple'ın iTunes gelirlerini bu tarz radyo uygulamaları aracılığıyla artırmak istemesi. Swell uygulaması, satın almanın ardından kapatılacak. Apple tarafından satın alınmadan önce, Android uygulamasının beta sürümünü test eden Swell, satın almayla birlikte Android sürümünü asla piyasaya çıkartmayacak. Bu da Apple'ın, Google Play ekosistemine bir çelme olarak nitelendirilebilir.

Podcast ve radyo konusunda bir türlü aradığı başarıyı yakalayamayan Apple, yola satın alma yaparak büyümeye ve gelişmeye karar vermiş gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.