Intel'in dünya çapında yetenekli girişimleri ve yenilikçi girişimleri aradığı Intel Challenge yarışmasının Türkiye ayağında ilk 10'a seçilen girişimler belli oldu. Seçilen 10 finalist bu yılın öncelik verilen konuları olan gömülü sistemler, nesnelerin interneti ve giyilebilir teknolojiler alanındaki girişimler.
Girişimlere geçmeden önce Intel Challenge Türkiye 2014 finalistlerinin Girişim Fabrikası'nın düzenlediği 5 haftalik ‘Bootcamp’e katılacaklarını paylaşalım. 11 Ağustos haftası başlayacak bu gelişim sürecinin ardından seçilecek projeyi Webrazzi Summit 2014’te ilan edeceğiz.
Yarışmanın Türkiye birincisi Kasım ayı başında UC Berkeley’de düzenlenecek olan Intel Global Challenge yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek. Hem bağlantılarını ve yatırım ilişkilerini geliştirecek hem de 100 bin dolarlık büyük ödülü kazanmaya aday olacak.
İşte Intel Challenge Türkiye 2014 finalistleri;
- Easy Guitar (Ankara): Gömülü sistemler kategorisindeki bu girişim gitar çalmayı yeni ve basit bir yolla öğretmek istiyor. Akıllı Gitar olarak da adlandırılan proje Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında ödül kazanmış.
- Heats (İzmir): Çok işlevli hasta eldiveni ve akıllı görüntüleme sistemi geliştiren Heats, giyilebilir teknolojiler kategorisinden. İzmir'den katılan proje yatırımların yükseldiği sağlık alanında sosyal girişimcilik yönüyle de öne çıkabilir.
- I-Tech (İstanbul): Kendini Türkiye'nin ilk ve tek fiziksel kaynak verilerini baz alarak gerçek zamanlı tahminsel analitik gerçekleştiren yazılımı olarka tanımlıyor. B2B çalışarak şirketlerin veri toplamasına ve karar alma mekanizmalarına olumlu etkide bulunmak istiyor.
- I-Track (İstanbul): Sürdürülebilir enerji izleme sistemi. M2M, IoT, akıllı sokak aydınlatması ve akıllı elektrik şebekesi gibi mimariler geliştiren Asay Enerji'nin bir girişimi.
- Katı Hal (İstanbul): Türkiye'de 3 boyutlu yazıcı geliştirmeye odaklanan teknik kapasitesi yüksek bir girişim. Şirket eğitim ve medikal amaçlı 2 farklı yazıcı geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.
- Marvin (İstanbul): Ticari araçlar için sürücü performans analizi yapan bir sistem. Sunduğu geri bildirimlerle güvenli ve ekonimik bir sürüş vaadediyor.
- Oruba (Ankara): Sağlık alanındaki bir başka gömülü yazılım projesi. Doktorların ve hemşirelerin klinik tecrübe öncesi faydalanabileceği özel hasta simülasyonu geliştiriyor.
- Pao (İstanbul): Küçük bir giyilebilir teknoloji ürünü olan Pao, oturma ve eğilme pozisyonunu sağlıklı bir şekle kavuşturmayı amaçlıyor.
- Tag2Sense (İstanbul): Sensör temelli tedarik zinciri izleme yazılımı ve donanımı sunuyor. B2B ve B2C hizmet sunarak geniş bir pazara hitap ediyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap