Mekanist'in geliştirdiği Caffe Nero'nun iOS uygulaması mobil ödeme kabul etmeye başladı

Mekanist'in geliştirdiği Caffe Nero'nun iOS uygulaması mobil ödeme kabul etmeye başladı

Eylül 2012'de Caffe Nero'nun Mekanist tarafından geliştirilen mobil sadakat platformu bugün dikkat çeken bir güncelleme yayınladı. Yine Mekanist tarafından yapılan geliştirmeyle güncellenen iOS uygulaması mobil ödeme kabul etmeye başladı.

Zincir mağazada mobil ödeme kullanımının ilk örneklerinden olan adımın ardından bu alanda benzer yatırımları sıklıkla duyacağız gibi görünüyor.

Yeniliği ve sıcak bir konu olmasıyla ilgi çekmesinin haricinde hem işletme hem de kullanıcı açısından önemli avantajları barındırıyor. Kasa önünde oluşan kuyruğu azaltacak adım süreci hızlandırırken aynı zamanda  müşterisini sadakat kartı kullanarak tanıyan işletmeler müşteri ilişkileri yönetiminde daha kısa adımda daha fazla seçeneğe ulaşabilecekler.

Uygulama içerisine kredi kartı bilgilerinizi tanımlayarak başlayan sistemin güvenliği MasterCard tarafından sağlıyor. Hatırlayabileceğiniz gibi daha önce BiTaksi de MasterCard ile benzer bir anlaşma yapmış ve kart güvenliğini bu şekilde sağlamıştı. Kredi kartı tanımlama işlemi sonrasında kasa sisteminin ürettiği QR kodun okutulmasıyla sağlanan mobil ödeme işlemi gerçekleşiyor.

cafe-nero-mobil-odeme

Caffe Nero'nun Türkiye uygulaması olduğu için sadece ülkemizdeki mağazalarında geçerli olacağını belirtelim. Bugün denemeye başladığımız mobil ödeme seçenekleri ilerleyen süreçte Beacon'la ödemeye doğru ilerleyecektir.

Sürecin nasıl işlediğini Caffe Nero'nun mobil uygulama için hazırladığı yukarıdaki görsellerden görebilirsiniz. İlginenler iOS uygulamasını buradan indirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.