KolayCar.com: Araç kiralama şirketlerine tam hizmet sunan SaaS girişimi

KolayCar.com: Araç kiralama şirketlerine tam hizmet sunan SaaS girişimi

Fiziksel dünyada iş yapan sektörlere yönelik yeni bir yerli SaaS yazılımı ile karşınızdayız. KolayCar.com günlük araç kiralama (rent a car) sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alanda söz sahibi olmak isteyen devlet destekli bir girişim.

Ülkemizde araç sayısı 20'den fazla olan araç kiralama firmalarına ulaşmayı hedefleyen Kolay Car, bu alandaki farklı ihtiyaçlara cevap veren bir yazılım sunuyor. Bulut tabanlı sistem gerçekten detaylı düşünülmüş özelliklere sahip ve mobil uygulamalarla da destekleniyor.

kolaycar arac kiralama yazilimi site

Kolay Car'ın geliştiricisi İndis Yazılım, 2011 sonunda 2 ortakla kurulmuş ancak şu anda kuruculardan Murat Yıldız tarafından yönetiliyor. 2013 Mayıs ayında KOSGEB ar-ge ve inovasyon desteği  alarak altyapısı geliştirilen Kolay Car,  Haziran 2014 sonu itibariyle yayına başlamış. Halen Erciyes Teknopark'ta geliştirmeler devam ediyor.

Şu anda 67 üye firmanın 11'i Kolay Car web ürünüyle internetten rezervasyon yapabiliyor. Türkiye'de tahminen 5000 civarında araç kiralama firması olduğunu tahmin eden Murat Yıldız, yıl sonuna kadar 300 firmaya (%6) ulaşmayı hedefliyor.

kolaycar arac kiralama yazilimi yonetim

Daha çok yurtdışında bu tür girişimlerin olduğu malum ki Kolay Car, Türkiye'deki araç kiralama firmalarının dünya standartlarında hizmet vermesini sağlamak istiyor. Türkiye'den sonra yurtdışı pazarlarına açılma ihtimalini de göz önünde bulunduruyor.

Yönetim ve site arayüzü temiz tasarlanmış Kolay Car'ın başarılı bir pazarlama ile hedeflerine hızlı şekilde ulaşabileceğini inanıyorum. demo.kolaycar.com adresinden örnek bir site tasarımını görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.