IBM, Apple'dan sonra, mobil ödeme çözümleri için Monitise ile anlaştı

IBM, Apple'dan sonra, mobil ödeme çözümleri için Monitise ile anlaştı

Geçtiğimiz hafta kurumsal pazar uygulama ve çözümleri için Apple ile anlaşmaya varan IBM'in yeni iş ortağı Monitise oldu. Mobil ödeme çözümleri için anlaşan ikili, finansal hizmetler endüstrisinde bulut tabanlı mobil çözümler sağlayacak.

Monitise'ın 21 Temmuz'da, yani bugün paylaştığı basın bülteni, mobil ödemelerin gittikçe önemli hale gelmesine odaklanıyor. Notta, Boston Consulting Group'un 2012 yılında, dünya çapında 249 milyar dolar olan tüketici kaynaklı ödemelerin 2022 yılında 460 milyar dolar olacağı tahminine de yer veriliyor.

Anlaşmayla birlikte, IBM'in MobileFirst teklifleri, finansal hizmetler ve perakende endüstrisindeki uzmanlığının, Monitise'ın mobil ödeme ve bankacılık çözümleriyle birleşeceği belirtiliyor. İkili, IBM'in Global Business Services girişimi öncülüğünde çözümler sunacak.

MobileFirst'ün, IBM ve Apple anlaşmasının odak noktalarından biri olduğunu hatırlatalım. IBM ve Apple anlaşması, iOS için MobileFirst, MobileFirst için iOS Platformu  ve iPad / iPhone için Tedarik ve Yönetim hizmetleri geliştirilmesini kapsıyor. IBM'in Apple'ın ardından Monitise ile anlaşması, şirketin MobileFirst öncelikli olarak mobil tarafta elini güçlendirmeye yönelik daha agresif bir strateji izlediği şeklinde de yorumlanabilir.

Monitise'ın kendisine ait "her yerde bankacılık", "her yerden öde" ve "her şeyi satın al" gibi teknolojilerinin 30 milyon kayıtlı kullanıcısı olduğu da notlar arasında. Bu çözümlerle gerçekleşen yıllık işlem büyüklüğü ise 88 milyar dolar. Monitise'ın Create ve Orta Doğu ve Afrika birimlerinin geliştirdiği uygulamalarsa 30 milyon kez indirilmiş.

Monitise, geçtiğimiz Şubat ayında Pozitron'u 100 milyon dolara satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.