Facebook'un "elit" hali, Mentions yayınlandı

Facebook'un

Son ayrı uygulaması Slingshot ile büyük hayal kırıklığı yaratan Facebook, yeni bir ürünle karşımızda. Bu kez bizim gibi sıradan, ölümlü Facebook kullanıcılarının erişemeyeceği bir uygulamayla. Facebook'un Mentions adındaki yeni uygulamasını sadece şöhretler ya da kamuya mal olmuş kişiler kullanabiliyor. Uygulama için Facebook'un elit hali denilebilir.

Facebook'un 17 Temmuz'da Mentions'ı tanıttığı haberinde, Facebook'ta her hafta ünlüler ve hayranları arasında 1 milyarın üzerinde etkileşimin gerçekleştiği belirtiliyor.Mentions uygulamasını sadece kimliği doğrulanmış sporcular, müzisyenler, aktörler ve diğer etkili figürler kullanabilecek. Uygulamanın amacı, bu etkili figürlerin hayranlarıyla etkileşimi üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlamak.

Mentions uygulaması kullanıcılarına, kendilerinden bahseden paylaşımları haber akışı şeklinde gösteriyor. Facebook'ta trend haline gelen konuların da görüntülendiği Mentions, kullanıcılarının dilerlerse bu konularda söz söylemesini sağlıyor. Kullanıcılar yeni paylaşımlar yapabiliyor ve hayranlarıyla canlı Soru Cevap seansları düzenleyebiliyor.

mentions 11

Mentions'ın Facebook için neredeyse stratejik öneme sahip olan bu figürlerin, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik olduğu da söylenebilir. Facebook'un bu kitleye özel lüks ürün reklamları satıp satmayacağını düşünüldüğünde, kullanıcı deneyiminin daha fazla ön plana çıkacağını tahmin ediyoruz.

Ünlüler ya da kamuya mal olmuş kişiler hem Facebook hem de Twitter'ın yeni kullanıcılar kazanmasında oldukça etkili. Facebook paylaşımında, bu kişilere Facebook üzerinden bağlanan kullanıcıların sayısının 800 milyona ulaştığı belirtiliyor. Dünya Kupası'nda tarihinin zirvesine ulaşan bu etkileşimler Facebook'un bu potansiyeli görmesi için de bir tür fırsat olmuş gibi görünüyor.

Mentions

Mentions'ın yayınlanması, biz sıradan kullanıcılar için de reklam görmeyeceğimiz, bilgilerimizi kiminle paylaştığımızı kontrol edebileceğimiz en azından premium bir seçeneğin olması gerektiğini de düşündürüyor.

Şu anda yalnızca Amerika'dan erişilebilen uygulamayı indirmek için buraya gitmeniz gerekiyor. Uygulamanın kısa sürede küresel açılımını yapması bekleniyor.Mentions, Facebook'un mobil için ayrı uygulamalar geliştiren ekibi Creative Labs imzasını taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.