Google arama sonuçlarına Bitcoin fiyat hesaplamasını da dahil etti

Google arama sonuçlarına Bitcoin fiyat hesaplamasını da dahil etti

Devlet kurumlarının yasaklamalarıyla uzun bir dönem olumsuz haberle gündemden düşmeyen ama buna karşılık değerini sürekli artıran Bitcoin'e Apple'dan sonra Google'da adım attı. Hatırlayacağınız üzere Apple'ın mobil uygulamlarda Bitcoin'le ödeme kabul edebileceği konusu konuşulmasına rağmen henüz netleşmedi ama Google arama sonuçlarında döviz çevirme aracına Bitcoin'i de dahil etti.

Bitcoin'in anlık değerini görmeyi kolaylıştıracak araçla kullanıcılar, Bitcoin'in 140'tan fazla para biriminde değerine ulaşabilecekler. Değerin yanında yıllara bağlı değişim grafiğini de sunan Google, çok kullanışlı bir grafik sunmasa da içeriği zenginleştirmiş.

Arama sonuçları haricinde Bitcoin'le ilgili daha fazla grafiğe ulaşmak isteyenler için Google'ın Finans kategorsisinde Bitcoin'e özel sayfa açtığını da paylaşım. Arama sonuçlarında daha kısıtlı bir grafik sunan Google bu sayfada ise dakikalık değişimlerin de bulunduğu interaktif bir grafik sunuyor.

Google hesaplama aracına ulaşmak için "Bitcoin to Dollar" veya "Bitcoin to Turkish Lira" gibi yönlendirme bulunan İngilizce aramaların haricinde "Bitcoin Türk Lirası" aramalarıyla da ulaşabiliyorsunuz. Google'ın Bitcoin'e ait bilgileri Andreessen Horowitz'in de yatırımcıları arasında bulunduğu Coinbase'den çektiğini de paylaşalım.

Google'ın bu adımıyla Türkiye'de Bitcoin'le ilgilenen kullanıcıların alteranatifi de artmış oluyor hatırlıyacağınız üzere daha önce Yandex ve Bigpara'da bu yönde yeniliklere imza atmışlardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.