Gizliliği ön planda tutan mesajlaşma uygulaması: Wiper

Gizliliği ön planda tutan mesajlaşma uygulaması: Wiper

Son dönemin en çok gündemde olan konularından birisi de gizlilik. Mesajlaşma ve arama hizmeti veren çoğu uygulamada kullanıcıların gizlilikleri ile ilgili derin endişeleri mevcut. Özellikle tüm dünya genelinde ortaya çıkan dinleme skandalları, pek çok kullanıcı için gizliliğin önemini artıyor. Üst düzey bürokratlardan tutun, sade vatandaş bile artık dinleneceği paranoyasına girebiliyor.

Wiper adlı uygulama da, gizliliği ön planda tutarak çalışan bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Mesajlaşmanızın ve görüşmelerinizin ardından tüm verileri siliyor ve böylece konuştuğunuz kişilerde karşılıklı olarak ardınızda hiçbir iz bırakmıyorsunuz.

Aslında WhatsApp ile Snapchat'in karışımı olarak nitelendirebileceğimiz Wiper, önemli bir ihtiyaç göz önüne alınarak oluşturulmuş. Aldığı 2.5 milyon dolarlık bir tohum yatırımı da bulunan Wiper'ın yola oldukça güçlü çıktığını söyleyebiliriz. Sesli konuşma uygulaması Viber ile de arasında bir isim benzerliği bulunan Wiper, hem bu uygulamaya, hem de piyasadaki güçlü mesajlaşma uygulamalarına alternatif olmaya çalışacak.

Ücretsiz olarak indirilebilen uygulama AppStore'da ve Google Play'de yerini almış durumda. Uygulamanın iOS versiyonunu buradan, Android versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.