25 milyon dolar yatırım alan Secret, devler ligine girmeye hazırlanıyor

25 milyon dolar yatırım alan Secret, devler ligine girmeye hazırlanıyor

Anonim sosyal ağ Secret, 25 milyon dolar yatırım aldı. Secret'ın The Medium'da paylaştığı habere göre, şirketin ikinci tur yatırımı, halihazırda destekçisi olan Index Ventures ve Redpoint Ventures'ın liderliğinde gerçekleşti. The Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırılan haberinde, yatırımın 100 milyon dolar değerlemeyle yapıldığı belirtiliyor.

Yatırım turu, Secret'ın değerlemesini en hızlı arttıran startup'lar arasına girmesini sağladı ancak belki bundan daha önemli olan, kısa bir süre öncesine kadar kalıcılığına şüpheyle yaklaşılan Secret için, yatırım turuyla birlikte yeni bir dönemin başlaması. Secret, artık, dünyanın en büyük sosyal ağlarından biri haline gelmeyi planlıyor.

Haberi, "Dünyanın anonim bir sosyal ağa ihtiyacı var: Secret'ı neden destekliyoruz?" başlıklı yazısıyla paylaşan Index Ventures yatırımcısı Danny Rimer, açıklamasında, insanların paylaşmaya olan ilgisinin Facebook ve Twitter'ı milyar dolarlık şirketler haline getirdiğini belirtiyor. Ancak bu ağların hepsinde eksik olan anonomite ve Secret bunu sağlıyor, bildiğimiz gibi.

Secret yatırım

Rimer yazısında Index Ventures'ı, Secret'ın Facebook, Twitter ve Snapchat gibi büyük sosyal ağlar ligine katılacağına ikna eden üç temel faktörü sıralıyor. Faktörlerden ilki tahmin ettiğiniz gibi anonimlik. İkincisi ise Secret'ın ekibi: Rimer, yakın zamanda küresel açılımını yapan Secret'ın bu süreci hizmetinden ödün vermeden gerçekleşmiş olmasının büyük bir başarı olduğunu belirtiyor.

Son faktörse Secret'ın yan kanallarda yaptığı geliştirmeler; çalışanların organizasyon içinde anonim paylaşım yapmalarını sağlayan Secret Dens, bir süre önce eklenen Facebook login  ve Secret'a yatırımın yapıldığı 14 Temmuz tarihinde gelen Secret Collections özelliklerini örnek gösteriyor Rimer. Secret Collections özelliği ile belirli kategoriler altındaki paylaşımları görüntüleyebiliyorsunuz.

Yani Secret artık, diğer büyük sosyal ağlar kadar iddialı ve insanların hayatlarında en az diğerleri kadar kalıcı bir yer edineceğine inanıyor. Daha da önemlisi şirket yatırımcıları da buna sonunda ikna etmeyi başardı.

Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında SV Angel, Fuel Capital, Ceyuan Ventures yer alıyor. Danny Rimer da bundan sonra şirketin yönetim kurulunda görev yapacak.

Secret, Mart ayında aldığı 10 milyon dolar yatırımla 50 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.