Anonim sosyal ağ Secret dünyaya açıldı

Anonim sosyal ağ Secret dünyaya açıldı

Geçtiğimiz Mart ayında 8.6 milyon dolar yatırım alan anonim sosyal ağ Secret, aldığı bu yatırımı küresel açılımı için kullanıyor. Silikon Vadisi'nin popüler "sır" paylaşım uygulaması, artık dünyanın her yerinden indirilebiliyor. Aynı zamanda Android uygulamasını da yayımlayan Secret üzerinden paylaşılanlar tüm dünyaya yayılabilecek.

E-mail'inizle giriş yaptığınız Secret'ta kontaklarınızın paylaşımlarını görmek için telefon numaranızı girmeniz gerekiyor. Diğer Secret kullanıcılarıyla paylaşmak istediğiniz birkaç cümleyi bir fotoğraf arka planının üzerine yazıp gönderiyorsunuz. Paylaşımlarla ilgili etkileşimler beğeni ya da anonim yorumlar üzerinden sağlanıyor. Anonim yorumlar yalnızca arkadaşlarınız tarafından yapılabiliyor. Farklı kişiler tarafından yapılan yorumlar birbirinden her kullanıcıya atananan farklı ikonlar yardımıyla ayrılıyor.

secret 3 secret 2 secret 1

Eğer beğeni alırsanız, paylaştığınız sır çevrenizde yayılmaya başlıyor. Secret’ta isimler değil ama paylaşımların nereden yapıldığı bilgisi (sizin kendi konumunuzu paylaşmanız halinde) yer alıyor. Bu, Secret için önemli çünkü uygulamanın daha spesifik alanlar, mekanlar ve etkinliklere uyarlanmasını sağlıyor.

Kullanıcıların istedikleri dilde sırlarını paylaşabildikleri uygulamada başkalarına ait paylaşımları, alanın altında yer alan üç nokta sembolünü kullanarak silebiliyor, işaretliyebiliyor ya da takip edebiliyorsunuz. Başkalarına ait paylaşımları Twitter, Facebook, e-mail ya da SMS yoluyla siz de paylaşabiliyorsunuz. Bu durumda anonimite korunuyor ancak, daha önce de belirttiğimiz gibi, bu durumun, paylaşımın size ait olduğu yanılgısına sebep verme riski de var.

Secret'ta bugün Türkçe, Flemenkçe gibi dillerde paylaşımlar görmek mümkün. Uygulamanın reytingi 12+ yani,argo şakalar, uyuşturucu ve keyif verici madde referansları gibi içerikler görmek mümkün. Kısaca çocuklarınızı uygulamadan uzak tutmanız faydalı olabilir.

İndirmek isterseniz Secret'ın iOS uygulaması burada, Android uygulaması ise burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.