Dolmuş Driver iki milyon kullanıcıya ulaştı, Dolmuş Driver 2 yolda!

Dolmuş Driver iki milyon kullanıcıya ulaştı, Dolmuş Driver 2 yolda!

Dolmus Driver ActionGripati'nin geçtiğimiz yıl yayınladığı ve sonrasında çok hızlı bir şekilde  yerel oyuncular arasında yayılan oyunu Dolmuş Driver'ın farklı dinamiklere ve oynanışa sahip Dolmuş Driver Action isimli yeni versiyonu yayınlandı.

Dolmuş Driver Action'da oyun dinamikleri ve kamera açısının değiştirilmesiyle birlikte asıl önemli gelişme Gripati ekibinin Dolmuş Driver 2'nin üzerinde çalıştığı haberini vermesi.

DD Action ile birlikte ekibin yayınladığı bir diğer oyun ise sizlere geçtiğimiz günlerde tanıttığımız Egg Fight olmuştu. Egg Fight şirketin ilk olarak Global Game Jam 2013'te üzerinde çalışmaya başladığı bir oyun olmakla birlikte farklı konsepti ve multiplayer desteği ile birlikte eğer doğru tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürütülürse oldukça popüler olabileceğini söyleyebiliriz.

DD-Action-Effect

Dolmuş Driver Action'dan öncelikli olarak sizlere bahsetmemiz gerekirse, oyunda dolmuşu kuş bakışı görerek ve cihazları portrait tutarak oynanıyor aynı zamanda bu versiyonla birlikte oyun dinamikleri de değişmiş.

İndi bindi kavramı yerine sadece yolcu toplama üzerine odaklandığımız DD Action'da ilk oyundan gelen aksiyon tabi ki eksik olmamış ve kornalar ile trafikte önümüze çıkan araçları patlatabiliyor ve o araçtan düşen yolcuları da toplayabiliyoruz. DD Action ücretsiz, oyunun gelir modeli ise oyun içi ürün mağazasında satılan ürünler ve oyun içi reklamlardan oluşuyor.

Dolmuş Driver'ı daha önce oynadıysanız mutlaka DD Action'ını oynamınızı tavsiye ederim keza aynı görselleri farklı oyun dinamikleri ve mantığıyla oynamak farklı bir hava katmış oyuna.

DDAction1-940

Dolmuş Driver 2 milyon kullanıcıya ulaştı!

Gripati ekibinden son aldığımız bilgilere göre Dolmuş Driver toplamda 2 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Toplam kullanıcıların 1,5 milyonu Android geri kalanını ise 300 bin iPhone ve 200 bin iPad olarak dağılım göstermiş. Oyunu ücretli olarak satın alan kullanıcıların sayısı ise 100.000'i geçtiğin yine ekip tarafından aktarılan bilgiler arasında. Dolmuş Driver hernekadar 1 yıllık bir oyun olsa da halen haftalık 150.000 bin aktif kullanıcı olduğunu sizlere aktaralım.

Ekibin aktardığı bir diğer önemli haber ise Dolmuş Driver 2'nin hazırlıklarının başlamış olması. Ekip yeni oyun için konsept tasarımları başlamış durumda. DD 2'nin yayınlandıktan sonra nasıl bir başarı göstereceğini hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.