Salesforce, yenilikçi CRM girişimi RelateIQ'yu 390 milyon dolara satın aldı

Salesforce, yenilikçi CRM girişimi RelateIQ'yu 390 milyon dolara satın aldı

Salesforce.com, kendisini "dünyanın ilk ilişki zekası şirketi" olarak tanımlayan RelateIQ'yu satın aldı. RelateIQ'nun blogunda duyurulan anlaşmanın Nasdaq bildiriminde değerinin 390 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Anlaşma, Salesforce'un tarihindeki en büyük ikinci satın alma olma özelliğinde.

Müşteri ilişkileri yönetiminde (CRM) büyük veri çözümlerine odaklanan RelateIQ'nun açıklamasında Salesforce'un modern CRM anlayışını yeniden tanımlamayan bir şirket olduğundan bahsediliyor. RelateIQ satın almasının Salesforce.com'un CRM uygulama ve platformlarını satış, hizmet ve pazarlamada daha akıllı hale getireceği söyleniyor.

2011 yılında kurulan RelateIQ CRM uygulamalarını yeniden ele alan bir girişim. Girişim, geliştirdiği müşteri ilişkileri zekası diye çevirebileceğimiz Relationship Intelligence platformunu dünyada ilk olduğu iddiasında. Platform işletme ve çalışanlara öncelikli ilişkilerini izlemekte yardımcı oluyor. Bunun için e-posta, çağrılar, sosyal ağ ve takvimler gibi düzenlenmemiş letişim bilgilerini gerçek zamanlı olarak analiz ediyor. Örneğin, RelateIQ bir çalışana bir süredir görüşmediği önemli bir müşterisiyle  iletişime geçmesi gerektiğini hatırlatabiliyor.  Ya da takımdan bir başkası bu kişiyle görüştüyse haber verebiliyor. Yazılımın, bir grup veri bilimcisi tarafından kontrol edilen değişken algoritması, işletmelere bilmeleri gerekenleri, çalışanlarından en az manuel input alarak vermeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz Mart ayında 40 milyon dolar yatırım alan RelateIQ, bu yatırım turuyla birlikte 250 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Salesforce'un tarihindeki en büyük anlaşma, geçtiğimiz yıl 2,5 milyar dolara satın aldığı ExactTarget'tı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.