Google Ventures 100 milyon dolar fonla Avrupa'ya açılıyor

Google Ventures 100 milyon dolar fonla Avrupa'ya açılıyor

Geçen hafta rivayetlerini paylaştığımız Google Ventures'ın Avrupa açılım haberi nihayet resmiyet kazandı. Google resmi blogundan yaptığı açıklamayla Avrupa pazarına Avrupa içinden yatırımlara başlayacağını duyurdu.

Londra, Paris, Berlin ve Nordik ülkelerinden önemli girişimler çıktığını hatırlatıyor. Google Ventures'ın 2009'da kuruluşundan ve 5 yıl içinde 250 şirketi portföyüne eklediğinden bahseden Maris, Avrupa operasyonu hakkında fazla detay vermiyor.

Daha önce paylaştığımız haberde Bill Maris'in adı geçmiyor ama önceki haberimizde yer alan isimler Financal Times'ın paylaştıklarıyla tutarlılık gösteriyor. Buna göre Eze Vidra, Tom Hulme, Peter Read, Avid Larizadeh ve (sürpriz bir isim) Techcruch'ın kıdemli yazarlarından MG Siegler'den oluşan 5 kişilik ekip Clerkenwell (Londra) ofisini kullanacak ve Bill Marris'e raporlama yapacak.

Haziran ayında Index Ventures'ın 400 milyon Euro, 2013'te ise Accel Partners'ın 475 milyon dolar değerindeki fonlarla Avrupalı girişimcilere göz kırptığını biliyoruz ama Google'ın masaya gelmesiyle Avrupalı girişimcilerin heyecan duyacağını düşünebiliriz. Türkiye'de heyecan duyan girişimcilerimize de 'Sen niye heyecanlanıyorsun" demeyiz. :)

Google Ventures ile başarılı bir iletişim için sunmuş olduğu dijital kütüphaneye göz atmanızı tavsiye ederim.

Güncelleme: Google, yaptığı açıklama ile MG Siegler'ın Google Ventures ekibinde yer almadığını, 4 kişilik bir ekip kurulduğunu açıkladı. Google'ın yönetici ortaklarından birinin geçici süre için Londra'ya gelerek GV genel merkez ile Avrupa ofisi arasındaki bağlantıyı yöneteceği de belirtiliyor ama bu isimin kim olduğu da şimdilik açıklanmamış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.