Google Ventures, Londra üzerinden Avrupa pazarına adım atmak üzere

Google Ventures, Londra üzerinden Avrupa pazarına adım atmak üzere

Google'ın 2009 yılında kurduğu yatırım fonu Google Ventures Avrupa pazarına açılmak üzere. Gelen son haberler ve araştırmalar Google'ın Avrupa'ya 100-150 milyon dolarlık bir fonla Londra üzerinden giriş yapacağını gösteriyor.

En aktif kurumsal yatırım şirketlerinden birini yöneten Google, gelen haberlere göre Londra'da Google Ventures çatısını kuracak.

Bu yılın 3. çeyreğinde açılması beklenen Google Ventures operasyonunu kimlerin yöneteceği konusunda da bazı fikirler var.

Google Ventures Europe'un başında kim olacak?

Google'ın Londra'daki Campus London organizasyonunun yöneticisi Eze Vidra ve eski bir AOL Ventures yöneticisi olan melek yatırımcı Peter Read Google Ventures Europe için ilk adı geçen isimler. Bu isimlerin yanında giderek azalan olasılıklarla çeşitli yatırımcıların da adı geçiyor. Kesin bir şey söylenmesi zor çünkü Mike Butcher, Google'ın neredeyse herkesle görüştüğünü de ifade ediyor.

Finansal anlamda sıkıntısı olmayan ve her aşamada yatırım yapan Google Ventures'ın bir kaç yıllık bir planla öncelikle Batı Avrupa'ya odaklanacağını söyleyebiliriz. Diğer yandan Uber'e 258 milyon dolar yatıran Google Ventures'ın Avrupa'da hızlı davranmayacağını kimse reddedemez. Zira ABD'li yatırımcılar çoktan Avrupa pazarına odaklamış durumda.

Google Ventures'ın Türkiye'de yatırım yapması konusunda ise umut beslemek zor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.