YouTube'a iki bin saatlik konser arşivi eklendi

YouTube'a iki bin saatlik konser arşivi eklendi

YouTube'un artık büyük bir konser arşivi var. Dünyanın en büyük canlı konser performansı koleksiyonuna sahip girişimlerinden Music Vault ile yapılan işbirliğiyle, YouTube'a 13 bin adet canlı konser kaydından oluşan, yaklaşık 2 bin saatlik yeni bir koleksiyon eklendi.

Başlangıç olarak Vault'un en iyilerini "Best of the Vault" listesiyle kullanıcılarla buluşturan YouTube'da The Rolling Stones, The Who, Bob Dylan gibi müzik ikonlarının yanında Fleet Foxes, Deer Tick ve St. Vincent gibi tanınmış indie sanatçı ve grupların da konser videoları yer alıyor.

Nisan ayında yayına başladığı belirtilen Music Vault kayıtlarını, Woodstock, Newport Jazz and Folk gibi dünyanın en büyük müzik festivallerinden toplayarak oluşturuyor. İçerik Editörü'nün Business Insider'a yaptığı açıklamaya göre Music Vault'un, kasetlerden aktarılan, mix'lenen ve restore edilmesiyle oluşturulan arşivini hazırlanması 2 yıl almış. Şirket bu arşivi YouTube ile daha fazla kullanıcıyla buluşturmak istiyor.

YouTube tarafında ise durum perk parlak görünmüyor. Her ne kadar Google, şirketin finansal sonuçlarını kamu oyuyla paylaşmıyor olsa da, 7 Temmuz'da The Information'da yayınlanan habere göre, YouTube 2013 yılında 3,5 milyar dolar gelir yarattı, net geliri ise 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Buna karşılık şirketin 5 milyar doların üstünde gelir ve 2 milyar doların üstünde net gelir yaratması bekleniyordu.

2016 yılında günlük 1 milyar saat video izlenme süresine ulaşmayı hedefleyen YouTube'un 2014 yılında günlük 300 milyon saat sınırının altında olduğu da haberde belirtiliyor. Bu YouTube için bir başka başarısızlık olarak anılıyor.

Şirketin, Music Vault gibi odaklı yayınlarla kullanıcılarının platform üzerinde daha uzun süre video izlesini sağlamayı hedeflediği söylenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.