Bitcoin bankası Xapo'ya Silikon Vadisi'nin önemli isimlerinden 20 milyon dolar yatırım

Bitcoin bankası Xapo'ya Silikon Vadisi'nin önemli isimlerinden 20 milyon dolar yatırım

Bitcoin piyasası sürekli yeni gelişmelerle dalgalansa da yatırımcıların ilgisi Bitcoin'in bir efsane olma ihtimalini güçlendiriyor. Bu alandaki girişimlerden Xapo'nun 20 milyon dolar yatırım alması önemli bir yatırım.

Greylock Partners ve Index Ventures tarafından 20 milyon dolar yatırım aldığını açıklayan Xapo, toplamda 40 milyon dolarlık yatırıma erişmiş oldu. Emergence Capital Partners, Max Levchin, Yuri Milner ve Jerry Yang de yatırım turundaki diğer isimler.

Bu isimlere biraz daha yakından bakarsak; Xapo'nun yönetimine giren Greylock Partners'dan Reid Hoffman Linkedin'in kurucusu, Yuri Milner Mail.ru Group'un ünlü yatırımcısı, Jerry Yang ise Yahoo'nun kurucusu ve eski CEO'su olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

xapo_banka_kartiBu isimlerin Bitcoin'e inanması da Bitcoin'in değerinin yükseleceğine dair inancı güçlendiriyor. Xapo kurucusu Wences Casares de Bitcoin'in bir ödeme mekanizması olacağını söylerken yatırımcılarıyla aynı inancı paylaşıyor.

Bitcoin için bir banka niteliğindeki Xapo, son dönemde çıkardığı Bitcoin banka kartıyla da adından söz ettirmişti. Bitcoin kartlarını bu ay içinde sahiplerine ulaştırmaya başlayacak olan Xapo, finansal kurumlarla anlaşmalar imzalamış ve hem ABD ve Avrupa pazarına bu kartları sunmayı planlıyor.

Şu anda Bitcoin'in önündeki en büyük engelin devletler olduğunu söyleyebiliriz ki bu konuda da çeşitli açılardan belli bir yumuşama olduğunu görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.