Box, 150 milyon dolar yatırım aldı

Mart ayında halka arz başvurusunu yapan Box, 150 milyon dolar yatırım aldı. Borsaya açılmayı bekleyen girişimler için ender görülen bu durum, son dönemde özellikle karlılık sorunu nedeniyle baskı altında olan şirkete rahat nefes aldırdı.

The Wall Street Journal'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, TPG Capital ve Coatue Management'in katıldığı yatırım turuyla Box 2,4 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Bu çok ciddi bir yükseliş değil zira, Box, geçtiğimiz yıl sonunda aldığı 100 milyon dolarlık yatırım turundan sonra 2 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Bu turla birlikte bugüne kadar 500 milyon doların üstünde yatırım alan Box'ın 2014 yıl sonuna doğru halka açılması bekleniyor. Geçtiğimiz yılı 168 milyon dolar zararla kapatan Box'ın karlı bir şirket olduğunu söylemek henüz mümkün değil. Şirketin borsaya açılırken elini zayıflatan bu durum, Box'ın yatırım almasını zorunlu hale getiren bir faktör de olabilir.

Diğer taraftan WSJ'nin haberinde Airbnb ve  Uber gibi yüksek büyüme hızına ve değerlemeye sahip girişimlere de yatırım yapan TPG'nin halka açılacak olan girişimlerden yatırım turlarından önce, tur sırasında belirlenen hisse değerinden daha yüksek bir değer garantisi istediği belirtiliyor. Box'ın bu şartları kabul edip etmediği konusunda bir bilgi henüz yok.

Bir diğer ilginç veri de 2013-2014 yılında halka açılan girişim sermayesi destekli 124 start-up'ın yalnızca 14'ünün halka arz başvurusundan sonra yatırım almış olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.