Geçen yıl 168 milyon dolar zarar eden Box, halka arz başvusunu yaptı

Geçen yıl 168 milyon dolar zarar eden Box, halka arz başvusunu yaptı

Bulut depolama alanındaki talep artıkça rekabet de artıyor. Bu rekabetin bir yanında Dropbox ve Box gibi firmalar yer alırken diğer yanda ise Google, Apple ve Microsoft gibi devler yer alıyor. Bu rekabetin önemli oyuncularından biri olan Box dün ilerleyen saatlerde halka arz başvurusunu resmen gerçekleştirdi.

Anımsayabileceğiniz gibi Box, geçtiğimiz yılın sonlarında aldığı 100 milyon dolarlık yatırım ile birlikte değerlemesini 2 milyar dolara çıkartmıştı. Bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 400 milyon doların üzerinde.

Şu anda yapılan başvuru toplamda 250 milyon dolar değerinde hissenin halka açılmasını ön görüyor. Ama bu şu an için sadece deneme olabilir…

Halka arz öncesinde Box’ın elinin çok güçlü olduğunu söylemek de pek mümkün değil. Her ne kadar gelirleri çok hızlı artıyor olsa da, geçtiğimiz yılı 168 milyon dolar zararla kapatmış olması yatırımcılar tarafından pek de olumlu karşılanmayabilir. Üstelik zararın miktarı 2012’deki 5 milyon dolar ve 2013’teki 112 milyon dolardan epeyce yüksek.

Diğer yandan gelirlerin artış oranı daha büyük. Bir önceki yıl 58,8 milyon dolar gelir elde eden Box, gelirlerinin yüzde 111 oranında artırarak Ocak 2014’te sona eren mali yıl içerisinde 124,2 milyon dolar gelir ile kapatmıştı.

Kısa sayılabilecek bir süre önce 100 milyon dolar yatırım almış olan Box’ın 250 milyon dolarlık halka arz başvurusu şu an için talebi görmek için yapılmış olabilir. Box’ın hisseleri talep gördüğü taktirde şirketin daha fazlasını da halka açabileceği konuşuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.