Apple iWatch'a İsviçre saati dokunuşu

Apple'ın Ekim ayında satışa sunulması beklenen iWatch'ı pazarda nasıl konumlandırılacağıyla ilgili detaylar gün yüzüne çıkıyor. Bunun için İsviçreli lüks saat üreticisi TAG Heuer'in satış direktörünü işe alan Apple, iWatch'ı prestijli "Swiss Made" etiketiyle piyasaya sürmek istiyor.

Geçtiğimiz akşan CNBC'ye konuşan lüks grubu, Louis Vuitton S.A. (LVMH) saat markalarından sorumlu Başkanı Jean Claude Biver'ın ifade ettiği bu gelişme, Apple'ın iWatch'ı lüks ya da en iyi ihtimalle üst segmentte konumlandırmayı planladığını gösteriyor. Apple'ın LVMH'nin markalarından biri olan TAG Heuer çalışanlarına yeni tekliflerle yaklaştığını belirtiyor Biver.

Apple, iWatch için İsviçreli markaların uluslararası pazarlama deneyiminden faydalanabilir ancak İsviçreli saat üreticileri akıllı saatlere bir süre daha mesafeli yaklaşacak gibi görünüyor. Mart ayında Reuters'ın haberine konuşan üreticiler, akıllı saat pazarının kendilerini cezbetmesi için olgunlaşması gerektiğini belirtiyorlardı. Bununla birlikte Apple'ın Kaliforniya'da tasarlanıp Çin'de üretilen bir marka olması da İsviçreli üreticiler tarafından pek de hoş karşılanmıyor.

Üreticiler bu etiketin, "İsviçre yapımı" markasına gölge düşürebileceğini düşünüyor. Reuters haberinde de alıntılanan Biver, LVMH grubunda akıllı saatler için en yaklaşılabilir markanın Swatch gibi daha geniş kitleleri hedefleyen bir marka olabileceğini söylüyordu. Bu doğru bir önerme ancak Swatch da, akıllı saat için suları test etmeden önce Apple'ın iWatch'ının performansını izleyecek.

Apple'ın Swatch yerine TAG Heuer'le yoluna devam edecek olması ise TAG Heuer'in lüks saat markalarına göre daha yaklaşılabilir olmasından kaynaklanıyor olabilir. McLaren F1 takımının sponsoru olan TAG Heuer sadece bir saat markası değil ve ürünlerini sadece "zengin" ülkelerde pazarlamıyor. Halihazırda kendi akıllı telefonlarını da satan TAG Heuer, bir lüks ürünler markası, belki bu açıdan Apple'a benzediği bile söylenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.