Leadergamer, oyunculara özel online dergisinin ilk sayısını yayınladı

Leadergamer, oyunculara özel online dergisinin ilk sayısını yayınladı

leadergamer-magazinTabletlerin giderek daha yaygın olarak kullanılmaları ve bu platformlara yönelik dikey içerik üreten şirketlerin artmasıyla birlikte yeni yayıncılığın bu çerçevede gelişip büyüyeceğini söylemek güç değil.

Dünya'nın en büyük çizgi roman yayıncıları, dergi yayıncılarının birçoğunun iOS ve Android platformlarında yer aldığını biliyoruz. Geçtiğimiz Aralık ayında da Saran Online'ın Kommiks projesi ile Marvel Comics kahramanlarını Türkçe olarak dijitale getiriyordu

Yerli içerik olarak ise online yayıncılığın yeni üyelerinden biri Leadergamer Magazin.

Yayın hayatına Haziran 2009'da başlayan ve 5 yıllık bir geçmişi olan Leadergamer  ile 4. yılına özel yaptığımız haber de kuruculardan Gökhan Girgin dergi ve mobil projeleri olduğunu aktarmıştı. Aradan geçen süre içerisinde ekip dergi projesi üzerine yoğunlaşmış ve Temmuz 2014 ile birlikte 43 sayfa içeriğe sahip ücretsiz online oyun ve teknoloji odaklı dergilerinin ilk sayısını yayınlamışlar.

leadergamer magazin 1

Leadergamer Magazin öncelikli olarak iOS platformu için yayınlanmış ve ücretsiz. Dergiyi indirip, kurduğunuz zaman "Gazetelik" bölümünde yer alıyor. Basılı bir dergi kadar dolu bir içeriğe ve profesyonel bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebilirim.

Ekip mobil teknolojilerden yararlanarak dergi içerisindeki bazı bölümleri interaktif yapmış, bununla birlikte eğer dergiyi okurken internet bağlantınız varsa yazıların arasına yerleştirilmiş videoları izleme olanağınız bulunuyor. Açıkçası benim gibi dergi okumayı seven biriyseniz bu sizi içeriğe daha fazla çekiyor, örneğin 2014 yılına en çok damga vuran oyun olacağını şimdiden tahmin ettiğimiz ve geçtiğimiz ay piyasaya çıkan Watch Dog'un inceleme yazısını okurken tanıtım videolarını izlemek okuyucular için büyük bir keyif.

leadergamer magazin 2Leadergamer'ın gayet profesyonelce hazırlanmış bir dergiyi ücretsiz olarak sunması Türkçe içeriklerin hızla kullanıcılara ulaşması ve yayılması adına bir fırsat olarak görüyorum. Bununla birlikte reklamverenlerin online içerik ve bu gibi dikey türdeki yayıncıları keşfederek daha fazla destek olması ve bu alandaki potansiyeli görmesi elbetteki en büyük beklentimiz, çünkü ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan içeriklerin kabul edelim ki  en büyük gelir kalemi hala reklam.

Oyun ve bu çerçevedeki teknoloji haberiyle ilgiliyseniz Leadergamer Magazin'e göz atmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.