Üçüncü turda 100 milyon dolar yatırım alan BlaBlaCar’ın gözü Türkiye ve Brezilya’da

Üçüncü turda 100 milyon dolar yatırım alan BlaBlaCar’ın gözü Türkiye ve Brezilya’da

Paylaşım ekonomisinin Avrupa’daki en popüler temsilcilerinden BlaBlaCar’a üçüncü turda 100 milyon ABD doları yatırım geldi. Index Ventures’ın liderliği, Accel Partners, ISAI ve Lead Edge Capital’ın katılımıyla yapılan yatırım, şirket açıklamasına göre bugüne kadar Avrupa’da paylaşım ekonomisi alanında faaliyet gösteren bir firmaya yapılan en büyük yatırım.

Paris merkezli araç paylaşım platformu bu taze kaynağı, elbette, yeni pazarlara açılmak için kullanacağını söylüyor. Ancak bizim için önemli bir başka detayı BlaBlaCar’ın COO’su ve kurucu ortağı Nicolas Brusson’dan öğrendik. Brusson, incelenen pazarlar arasında Türkiye ve Brezilya’nın ilk sırada yer aldığını, pek yakında “acqui-hire” yoluyla yeni bir ülkeye giriş yapabileceklerini söyledi.

Şirket bir süre süre önce Webrazzi Kariyer’e girdiği ilanla, Türkiye ofisi için bir ‘ülke müdürü’ aramaya başlamıştı. Ancak Brusson’un bu son ifadesine güvenirsek, şirketin Türkiye pazarına halen paylaşım ekonomisi alanında faaliyet gösteren bir firmayı satın alarak girmesi yüksek olasılık diyebiliriz.

BlaBlaCar geçtiğimiz Ocak ayında Rusya ve Ukrayna’da faaliyet gösteren Podorozhniki adlı araç paylaşım girişimini satın aldı. O vakit toplam 40 bin kayıtlı üyeye sahip olan site, BlaBlaCar.ru haline geldikten sonra, yani sadece 5 aylık bir sürede, üye sayısını 250 bine yükseltti.

2013’ün Nisan ayında 2.5 milyon üyeye sahip firmanın bugün itibarıyla üye sayısı 8 milyonu aşmış ki bu yıl bazında yaklaşık yüzde 200’lik büyümeye denk geliyor. 2012’nin başlarında gelen 10 milyon dolarlık yatırımdan sonra hızını artıran şirket, bugün uzun mesafeli yolculuklarda araç paylaşımı konusunda Avrupa’da tartışmasız liderliğini ilan etmiş durumda. Rakam paylaşmasa da, Brusson şirketin kârlı olduğunu da sözlerine ekledi.

BlaBlaCar son The Europas girişimcilik ödülleri kapsamında verilen En İyi Paylaşım/Kitlesel Ekonomi Girişimi ödülünün de sahibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.