Yeni adresi Hurma.com'a taşınan e-ticaret girişimi, Ramazan'da satışlarını katlıyor

Yeni adresi Hurma.com'a taşınan e-ticaret girişimi, Ramazan'da satışlarını katlıyor

Türkiye'de e-ticaret hacmi 14 milyar TL'ye ulaştı ama halen toplam perakende hacmi içinde yüzde 1.3'lük bir paya sahip. E-ticaret pazarının büyümesinde genel veya kategori bazlı e-ticaret siteleri elbette büyük pay sahibi ama ben tek ürün dikeyindeki e-ticaret sitelerinin de önemli olduğuna inanıyorum. Bunun örneklerinden biri de Hurma.com.

2009 yılından beri hurma odağında satış yaptığını öğrendiğimiz Hurma.com, hurma ve hurma ürünleri ticareti yapan Hacıbey Hurmacı’nın bir girişimi.

İlk yıllarda OnlineHurmaci.com alan adıyla hizmet veren girişim, marka bilinirliğini ve satışlarını artırmak adına 2014 itibarıyla Hurma.com'a geçiş yapmış.

hurma.com

En yüksek satış Ramazan ayında

Sekiz farklı kategoride 100’e yakın hurma ve hurma ürününü satışa sunan site 4 mevsim satış yapıyor ama en çok satış gerçekleştirilen Ramazan ayına yeni logosu ve mobil uyumlu yeni tasarımıyla giriş yapmış. Dördüncü yılında cirosunu 4’e katladığını öğrendiğimiz girişim, yıllık satışının yaklaşık üçte birini Ramazan Ayı’nda gerçekleştiriyormuş.

Sepet ortalaması 110 TL

Siparişlerin yarısına yakınını İstanbul’dan alan Hurma.com, sepet ortalamasının 110 TL civarında olduğunu belirtiyor. Kilogram fiyatı 125 TL olan Acve hurmasının sitede en çok satılan 3 ürün arasında olması da yüksek sepet ortalamasının bir göstergesi.

Hedefte yurtdışı var

Hurma.com adına bilgi veren Halil Özkan, özellikle Avrupa’da yaşayan Türklerden gelen talep nedeniyle Hurma.com'un önümüzdeki yıl yurtdışı pazarına açılmayı hedeflediğini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.