Overlok makinesi ayağınıza gelmeden Yo! telefonunuza gelebilir mi?

Overlok makinesi ayağınıza gelmeden Yo! telefonunuza gelebilir mi?

Kısa süre önce hayatımıza giren Yo! neydi, ne oluyor?

Yo!

Bu Yo, sunucunuzun çöktüğü anlamına gelebiliyor. Yo ile neler yapılabileceğini denemek isteyen geliştiricileri bir araya getirmek üzere 27 Haziran'da San Francisco'da Yo Hackathon düzenlendi. Buradan çıkan belki en ilginç projelerden biri Yoserverisdown.com oldu. Sunucunuz çöktüğünde size bir Yo! gönderilmesini istiyorsanız yapmanız gerekenler şu şekilde özetleniyor:

  • Yo uygulamasını indirin, App Store burada, Google Play ise burada.
  • Buradan bir Yo API Handle'ı oluşturun. Yo geliştirici API'ı ile ilgili daha detaylı bilgiyi burada bulabilirsiniz.
  • API şifrenizi almak için [email protected]'ya bir e-posta gönderin.
  • Şifrenizi aldıktan sonra, API Handle'ınıza bir Yo gönderin
  • Yoserverisdown.com'da belirtilen alanlara kontrol etmek istediğiniz sitenin adresini ve API şifrenizi girin, ardından sayfadaki Yo tuşuna basın.

Bu adımdan sonra site, sunucularınızı her 5 dakikada bir kontrol edip, çökme durumunda size Yo göndermeyi vaat ediyor.

yoo2048

Peki Yo ile başka neler yapılabiliyor?  Yo2048.com'dan izlenebilen çoklu oyun sırasında kazanan ve kaybeden oyunculara Yo! gönderiliyor.

Yakın zamanda içeriksiz mesajlaşma uygulaması olarak hayatımıza giren Yo ile bugüne kadar denenen fonksiyonlarsa şöyle sıralanıyor:

  • Yo! tuşunun bloglara gelmesini ilk uyarlayan sitelerden biri de ProductHunt oldu. PorductHunt'a Yo gönderdiğinizde bir ürünün 50'nin üzerinde oy alması durumunda sizi geri Yo'luyor.
  • Fransa Milli Takımı, Ekvador maçından önce, taraftarlarını şu adreste takımlarını Yo'lamaya çağırdı. Maç sırasında toplam 15 bin 882 Yo gönderilmiş, sayım sürüyor.

Bunlara ek olarak Yo'nun ne olacağı konusunda, uygulama tarafından çıkan fikirler arasında bir e-mağazaya yeni bir ürün eklendiğinde mağazanın kullanıcılarına, spor kulüplerinin her skor için taraftarlarına, ya da sokak sokak dolaşan bir dondurmacının geldiğinden haberdar olmak isteyen herkese Yo! gönderebilmesi var.

Benzer bir mantıkla, Yo CEO'su Or Arbel'in hayal edemeyeceği Türkiye'ye özgü karelerde Yo'nun kendine şöyle yer bulması gerekiyor: Türkiye'de yılların değiştiremediği, tüpgaz kamyonlarından duyduğumuz "Aygaz" şarkılarının; seyyar satıcıların "domates, biber, patlıcan" nidalarının ya da "Overlok makinesi ayağınıza geldi" nin yerini alıyor "Yo!".  Belki asıl soru şu, bunu kim ister?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.