Kişisel radyo istasyonu girişimi Omny

omny-logoOmny, radyo programlarını, müzikleri, podcast'leri ve bildirimlerinizi üzerinden sesli olarak alabileceğiniz bir girişim modeli. Bir kısmı web tabanlı olarak çalışan uygulamanın bir iOS sürümü de bulunuyor.

Avustralya'da doğan girişim henüz 9 aylık bir geçmişe sahip. Omny'nin en güzel özelliği, internet tarayıcınız üstünden pek çok yayını dinleyebiliyor olmanız. Örnek vermek gerekirse okumayla arası olmayan kullanıcılar Omny'i sıkça tercih edebilir.

Çünkü bir sitedeki makaleyi okumak veya bir şeyler izlemek yerine, başka bir sekmedeyken Omny uygulamasının anlattıklarına kulak verebilirsiniz. Explore adı verilen bu özellik, web tarayıcılarında çalışıyor. Kısacası "sesli RSS" olarak tabir edebileceğimiz bu listede güvenilir bazı kaynak sitelere yer verilmiş. Farklı kategorilerden haberleri ve podcast'leri burası üzerinden takip edebilmeniz oldukça basit.

omnyapp

Omny, iTunes, rdio, Spotify ve 8tracks gibi kullandığınız uygulamalara bağlanabiliyor ve müzikleri buradaki hesabınızdan çekerek Omny uygulaması içinde oynatmanızı sağlayabiliyor. Kısacası birden fazla yapıyı Omny'e bağlayarak kendi müzik istasyonunuzu kurabilmeniz de böylece mümkün olabiliyor.

Omny uygulamasının bir başka öne çıkan özelliği ise bildirimlerinizi size sesli olarak belirtmesi. Facebook hesabınızı uygulamaya bağlayabilir, bildirimleri, e-postalarınızı, hava durumu ve takvim bilgilerinizi sesli olarak uygulama üzerinden dinleyebilirsiniz. Şimdilik sadece Avustralya mağazasında bulunan uygulamayı buradan ve eğer denemek isterseniz, iTunes hesabınızın bağlı olduğu ülkenizi değiştirerek indirebilirsiniz. Ancak yakın gelecekte uygulamanın farklı ülkelerde de kullanılabilir durumda olmasını bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.