Görevimiz Tehlike kurgusuna sahip mesajlaşma uygulaması Wickr, 30 milyon dolar yatırım aldı

Görevimiz Tehlike kurgusuna sahip mesajlaşma uygulaması Wickr, 30 milyon dolar yatırım aldı

wickr

"Görevimiz Tehlike" kurgusuyla geliştirilen kısa ömürlü mesajlaşma uygulaması Wickr 30 milyon dolar yatırım aldı. Uygulama, kullanıcılarının birbirine kendi kendini yok eden yazı, resim ve video içerikle kriptolu mesajlar gönderebilmesini sağlıyor.

VentureBeat'in haberine göre ünlü yatırımcı Jim Breyer liderliğindeki 30 milyon dolarlık yatırım, şirketin ikinci tur yatırımı olma özelliğinde. Wickr yönetim kuruluna katılacak olan Breyer, açıklamasında milyarlarca kullanıcı için güvenli bir sosyal ağ geliştirmek için heyecanlı olduğunu belirtiyor. Bu ifadeden yola çıkarak Wickr'ın yatırımla birlikte agresif bir yayılma sürecine gireceği yorumu yapılabilir.

San Francisco merkezli Wickr, eğlenceyi ve hızlı tüketimi öne çıkaran rakiplerinden farklı olarak dünyanın en güvenli mesajlaşma uygulaması olma iddiasında. Uygulamayı açtığınızda gördüğünüz "askeri düzeyde güvenlik" iletisi de bu işte ne kadar ciddi olduğunu hissettiriyor. Wickr'ın Mart ayındaki birinci tur yatırımında, aralarından CIA'in yatırım kolu In-Q-Tel'in de bulunduğu yatırımcılardan 9 milyon dolar yükseltilmişti.

wickr

Mesajların kriptolu bir biçimde aktarıldığı uygulamada, mesajın göndericisi ve alıcısı kişi ya da cihaz dışında kimse, içeriğini görüntüleyemiyor.Bütün kontrolü kullanıcıya veren uygulama, kullanıcılara anonim kalma hakkı veriyor ve kişisel bilgilerini toplamıyor. Mesaj göndericisi ve alıcısı arasında IP proxy'leniyor. Kullanıcıya ait lokasyon gibi metaveriler de siliniyor.

Wickr, kısa ömürlü mesajlar için bir uygulama olsa da kullanım amacı ve koşulları SnapChat'e göre oldukça farklı. Daha ciddi yaklaşımıyla, kurumları hedefleyen uygulama üzerinden gönderilen mesajların ömrü saniyelerden başlayıp, 6 güne kadar uzayabiliyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden Dropbox ya da Google Drive dökümanlarını paylaşabiliyor.

Wickr'ın ekibinde ABD Ulusal Güvenlik Departmanı'nda Sibergüvenlik Çarı olarak çalışan ve ardından kariyerine WhatsApp'ta devam eden Amit Yoran da yer alıyor. Kurucu ve CEO'su Nico Sell ise kendisine uygulamasını Facebook'a satıp satmayacağı sorulduğunda, bunun son istediği şey olduğunu söyleyerek Facebook'a "şeytan" demişti.

Mart ayında günde 50 ila 200 bin arasında yeni kullanıcı hesabı oluşturulduğu belirtilen Wickr'ı denemek istersseniz Android için buraya, iOS için buraya gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.