Google I/O'da yeni nesil televizyonlar için Android TV tanıtıldı

Google I/O'da yeni nesil televizyonlar için Android TV tanıtıldı

Canlı olarak blogladığımız Google I/O 2014 etkinliğinde tanıtılan önemli ürünlerden biri de Android TV.

İlk olarak Temmuz 2013'te piyasaya sunduğu Chromecast'in ardından, işletim sistemi tabanlı olarak hem akıllı televizyonlarla entegre gelecek hem de üçüncü parti araçlarla kullanıcılara sunulacak Android TV'yi Google Mühendislik Bölümü Direktörü Dave Burke tanıttı.

Android TV (daha doğru ifadeyle Android TV işletim sistemi), Apple TV ya da Amazon Fire TV gibi bir 'settop' kutu olarak gelmeyecek. Akıllı televizyonlara entegre olarak gelecek sistem, bunun yanında üçüncü parti araçlarla (örn. Android tabanlı uydu alıcı) kullanıcılara sunulabilecek.

Android TV'nin en başlarda değinilen özelliklerden birisi farklı 'chipset'lerle birlikte çalışabilecek olması. Halihazırda Android'e uygulama geliştiren yazılım geliştiriciler, akıllı telefon ve tablet için uygulama geliştirmeye benzer bir şekilde (ve aynı altyapıyla) Android TV için de uygulama geliştirilebilecekler. Android TV'de bir uygulama mağazasının da bulunacağını ekleyelim.

google android tv

Sistemin bir diğer özelliği, kullanıcıların akıllı telefon, tablet ve saatleriyle Android TV'yi kontrol edebilecek olmaları. Hatta sunum sırasında Dave Burke'nin verdiği örneğe göre sistem sesle de yönetilebilecek. Kullanıcılar Android TV-Akıllı telefon/Tablet kombinasyonuyla oyunlarını televizyon üzerinde oynayabilecek ve kontrol edebilecekler.

Dave Burke'nin Android TV için aktardığı bir diğer önemli özellik ise Chromecast'te olduğu gibi Chrome ile tamamen uyumlu çalışacak olması.

Android TV için açıklanan ilk işbirlikleri Sony, Sharp ve TPVision. Gelecek yıl ise üçüncü parti işbirliğine Asus'un da katılacak olması aktarılan diğer bilgilerden.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.